Σκληρή κριτική από το συγκρότημα Μαρινάκη στον Πρωθυπουργό για το φιάσκο του ανασχηματισμού

“Βολές” κατά του Πρωθυπουργού μετά το ιστορικό φιάσκο του περιλάλητου και πολυπόθητου ανασχηματισμού που δήθεν θα συμβόλιζε ένα restart της κυβέρνησης και θα βοηθούσε την εικόνα του Πρωθυπουργού ώστε να μην βρεθεί να απολογείται στην ΔΕΘ για την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης σε πολλούς τομείς,  εξαπολύουν και από το συγκρότημα Μαρινάκη!

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το φιάσκο του ανασχηματισμού εξαπολύουν και τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη, ως γνωστόν φίλα προσκείμενα τουλάχιστον μέχρι τώρα στον κ. Μητσοτάκη, καθώς ο ανασχηματισμός βγήκε άκυρος με τον πρωθυπουργό να χρεώνεται μια τεραστίων διαστάσεων πολιτική γκάφα.

Μάλιστα ένας από τους λόγους της «επίθεσης» του ιδιοκτήτη πολλών ΜΜΕ και εφοπλιστή είναι η μη απομάκρυνση του υπουργού Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη από τη θέση του, κάτι που επιθυμούσε διακαώς.

Ταυτόχρονα, το σχέδιο για τη δημιουργία υπουργείου Πολιτικής Προστασίας «ναυάγησε», έπειτα από το φιάσκο μεγατόνων και την μη αποδοχή του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει τη σχετική θέση.

Ο επικοινωνιακός διασυρμός ανάγκασε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να χαρακτηρίσει «κατώτερο των περιστάσεων» για την υπαναχώρησή του και την άρνησή του να αποδεχτεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Το θέμα είναι όμως ότι πέρα από το κυβερνητικό φιάσκο πολλά ερωτήματα δημιουργούνται για τις πολιτικές που εξακολουθεί να εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία. Πολιτικές που οδηγούν στην αβεβαιότητα την ελληνική κοινωνία, πολιτικές που είναι αναποτελεσματικές απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, πολιτικές που αφήνουν χιλιάδες παιδιά εκτός πανεπιστημίων, πολιτικές που αφορούν την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

Το βασικό θέμα (πέραν του κυβερνητικού φιάσκου) είναι ότι η κοινωνία δεν πήρε το μήνυμα ότι εισακούστηκαν τα αιτήματα και οι αγωνίες της εδώ και δύο χρόνια. Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά έμεινε στάσιμη, καθώς «κατάφερε» να μην πιάσει τον παλμό του κόσμου.

Και τα πράγματα φαίνεται ότι γίνονται χειρότερα όταν αρχίζουν να σε κριτικάρουν ακόμη και οι σύμμαχοί σου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Παπαθανάσης είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό του χρέους του»

ΣΥΡΙΖΑ: «Το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Παπαθανάσης είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό του χρέους του»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά να δημοσιευτεί ο διακανονισμός για τα χρέη του Νίκου Παπαθανάση και διερωτάται…

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

«Σε όλες τις υποθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη γραμμή της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης…