Σκληρή κόντρα μετά τις αποκαλύψεις Παπαδημούλη για επίσκεψη της PEGA στην Ελλάδα

Πρόκειται περί προσχεδίου προγράμματος, υποστηρίζει ο πρόεδρος της επιτροπής - Τι απαντά ο ευρωβουλευτής

ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ευρωκοινοβούλιο

Μεγάλη διαμάχη έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η χθεσινή αποκάλυψη του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη ότι η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) έρχεται στην Ελλάδα στις 3-4 Νοεμβρίου και ζητά να δει τα πρόσωπα που φέρεται να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση των υποκλοπών.

Όπως έκανε γνωστό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η PEGA καλεί μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο. Επίσης καλεί τον Κώστα Τσιάρα. Την ίδια μέρα θα δει επίσης  τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, την επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο. Παράλληλα, ζητά συναντήσεις με τον Χρήστο Σπίρτζη και τους δημοσιογράφους Δάφνη Παπαδοπούλου, Νικόλα Λεοντόπουλο, Τάσο Τέλλογλου και Γιάννη Σουλιώτη.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο επικεφαλής της PEGA και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γερούν Λέναερς, αμφισβήτησε ευθέως τον Δημήτρη Παπαδημούλη μέσω Twitter, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί προσχεδίου προγράμματος και ότι θα αναθεωρηθεί. Συγκεκριμένα, ο Λέναερς υποστήριξε πως η απόφαση που παρουσίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά «ένα πολύ πρώιμο σχέδιο ατζέντας για εσωτερική χρήση, το οποίο δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες ή άλλους συνομιλητές». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι ντροπή που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς. Δεν έχουμε καν προσεγγίσει πιθανούς εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για να μας συναντήσουν κατά τη διάρκεια της αποστολής μας και τώρα που αυτό έχει διαρρεύσει, θα επανεκτιμήσουμε πώς θα προχωρήσουμε στην αποστολή αυτή».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε στον επικεφαλής της PEGA, επίσης μέσω Twitter, σχολιάζοντας: “Ντροπή κυριε Λέναερς είναι τα ψέμματα κ η συγκάλυψη. Όχι η αλήθεια! Το πρόγραμμα της επίσκεψης της PEGA στην Αθήνα για τις υποκλοπές το ετοιμάσατε εσείς με τους συντονιστές της PEGA! Εσείς το στείλατε στο Προεδρείο του ΕΚ για έγκριση της αποστολής.Όλα στο φως!“.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA επανήλθε στο ζήτημα, τονίζοντας απευθυνόμενος στον Έλληνα ευρωβουλευτή «Εμπρός, κ. Παπαδημούλη. Ελέγξτε με το συντονιστή της πολιτικής σας ομάδας εάν ποτέ το πρόγραμμα αυτό προετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της PEGA. Εάν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και το φως, δεν έχω αμφιβολία πως θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…