Newsroom

Newsroom

Σκληρή κόντρα Βαρουφάκη – Χρυσοχοΐδη στη Βουλή για το άσυλο των προσφύγων

«Είστε εκτός θέματος για τα ζητήματα ασφάλειας», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκαλώντας την αντίδρασή του.

4939168

Σκληρή κόντρα μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των διαδικασιών παροχής ασύλου σε πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες.

«Δεν θα μειώσετε τις ροές στη χώρα όσο και να αυστηροποιήσετε τις διαδικασίες, όσα δικαιώματα κι αν αφαιρέσετε, οι ροές έχουν πίσω τους λογικές που ο δικός σας μισανθρωπισμός όσο αποτελεσματικά κι αν εφαρμοστεί, δεν θα αποδώσει», είπε ο κ. Βαρουφάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι χτίζει μια ξενοφοβική Ελλάδα.

Η φράση αυτή του επικεφαλής του ΜεΡΑ25 προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι προσέβαλλε τους Έλληνες, αποκαλώντας τους μισανθρώπους. «Αδικήσατε κατάφωρα και βάναυσα ένα λαό», είπε χαρακτηριστικά.

«Είστε σε βαθιά σύγχυση κ. Χρυσοχοΐδη. Εσείς είστε που δηλώσατε ικανοποιημένος για την Μόρια. Συγχέεται την Μόρια με τους Έλληνες πολίτες. Ο ελληνικός λαός δεν είναι η Μόρια ούτε είναι ο υπουργός που πηγαίνει εκεί και λέει ότι είναι ικανοποιημένος. […] Μην ξεχνάμε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη από μουσουλμάνους δεν ήταν μετανάστες αλλά γηγενών που είχαν γαλλικό ή βέλγικο διαβατήριο οπότε είστε εκτός θέματος για τα ζητήματα ασφάλειας είναι κάτι που σας ξεπερνά» απάντησε ο κ. Βαρουφάκης, όμως η κόντρα δε σταμάτησε εκεί.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επανήλθε σε προσωπικό τόνο προς τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας ότι «η εποχή που λέγατε ότι θέλατε από τις πρωινές εκπομπές και περάσατε με προπαγάνδα τα ψέματά σας στον ελληνικό λαό τελείωσε. […] Από εσάς και πολλούς εδώ μέσα που έχουν τις ίδιες απόψεις μαθήματα ασφάλειας δεν δέχομαι γιατί εργάζομαι μαζί με τα στελέχη της ΕΛΑΣ της πυροσβεστικής κ.α. για να θωρακίσουμε την χώρα».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…