Σκληρή γλώσσα Καπραβέλου για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης όπου διασωληνώνονται άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, καταγγέλλει ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

fs hos

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικος Καπραβέλος, στην πρωινή εκπομπή του Open για τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία, καταγγέλλοντας ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται και προειδοποιώντας ότι αν οι αυξήσεις των εισαγωγών πιέσουν ακόμα περισσότερο το σύστημα υγείας, θα έχουμε μπροστά μας μία ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία.

“Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, γιατί για πολλούς στη χώρα μου η αλήθεια δεν είναι απλώς τίποτα άλλο από ένα καλά καλυμμένο ψέμα. Χθες είχαμε μία εφιαλτική νύχτα. Όλες οι κλίνες ΜΕΘ ήταν γεμάτες. Έχουμε δύο ασθενείς στα χειρουργεία, εκτός ΜΕΘ, και έναν ασθενή στο θάλαμο διασωληνωμένο. Αφόρητη πίεση στο σύστημα υγείας, είναι κάτι που δεν μπορώ να το περιγράψω. Η πίεση που περιμένουμε σήμερα είναι μεγάλη, η προηγούμενη εφημερία έκλεισε με 55 εισαγωγές. Ακόμα δε γνωρίζουμε ποια είναι η επίπτωση της Όμικρον. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι το τέταρτο κύμα δεν έχει ακόμα τελειώσει, δηλαδή έχουμε ακόμα πολλά περιστατικά της Δέλτα.”, ανέφερε ο κ. Καπραβέλος και προειδοποίησε: “Αν οι αυξήσεις των εισαγωγών πιέσουν ακόμα περισσότερο το σύστημα υγείας, που αυτή τη στιγμή ήδη είναι εκτός ορίων του, καταλαβαίνετε ότι η τραγωδία που θα έχουμε θα είναι πολύ μεγαλύτερη”.

Ο ίδιος τόνισε: “Αυτό που μας διακρίνει από όλες τις χώρες της Ευρώπης, γιατί σε καμία χώρα δεν ακούω διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, είναι ότι το σύστημα στην Ελλάδα έχει υπερβεί τα όριά του, δηλαδή έχουμε υπερβεί όλες τις κλίνες εντατικής και υπάρχουν συμπολίτες μου διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, γεγονός που καθιστά τη χώρα μου τη μοναδική σε όλη την Ευρώπη. Εκτός ΜΕΘ διασωλήνωση δεν υπάρχει, εκτός ΜΕΘ ουσιαστικά δεν έχει καμία ελπίδα”.

Και διευκρίνισε: “Αν μας έρθει στο τέταρτο κύμα ένα πέμπτο κύμα και καθίσει πάνω, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια. Και δε μας ακούνε, γιατί λένε ότι ελέγχεται η κατάσταση, και η κατάσταση δεν ελέγχεται“.