Newsroom

Newsroom

Σκληρή απάντηση Ζαχάροβα μετά την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών: «Η Ελλάδα θυσιάζει αιώνες δεσμών με τη Ρωσία»

Είχε προηγηθεί το μήνυμα στα social media από τη Ρωσίκη πρεσβεία η οποία έκανε, επίσης, λόγο για ένα «αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα»

AP22020470472049 1 1

Παραμένουν έντονες οι αντιδράσεις της Ρωσίας μετά την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες στο φόντο των όσων διαδραματίστηκαν στην Μπούτσα.

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κάνοντας λόγο για μια «άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις».

Η κυρία Ζαχάροβα σε υψηλούς τόνους σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή «επιβεβαιώνει και μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της “διατλαντικής αλληλεγγύης”».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκείνοι που προχώρησαν σε αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό από τη χώρα, ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού. Παρότι έχουν γίνει τα πάντα για να αποδομηθεί η Ρωσία και να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημία στις διμερείς μας σχέσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κινήσεις θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κυρία Ζαχάροβα.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα στα social media από τη Ρωσίκη πρεσβεία η οποία έκανε, επίσης, λόγο για ένα «αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα» σχετικά με την απόφαση της Ελλάδας αναφέροντας, παράλληλα, πως αυτή η κίνηση θα έχει συνέπειες για τη χώρα μας.