Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για τις αυξήσεις των ενοικίων

Απάντηση Τμήματος Στεγαστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις προκλητικές δηλώσεις Μητσοτάκη για τις αυξήσεις των ενοικίων

enoikiazetai 0

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «τα ενοίκια αυξάνονται επειδή η οικονομία πάει καλά» o ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαντά πως «η οικονομία πάει καλά όταν καλύπτονται οι ανάγκες της πλειοψηφίας των ανθρώπων, ιδιαίτερα οι θεμελιώδεις όπως αυτή της στέγασης, και όχι όταν ενθαρρύνεται ένα όργιο αισχροκέρδειας για λίγους, το οποίο μετατρέπει την κατοικία σε είδος πολυτελείας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Στεγαστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Όταν τα νοικοκυριά δαπανούν πάνω από το 1/3 του εισοδήματός τους για στέγαση, όταν η χώρα καταλαμβάνει την 1η αρνητική θέση πανευρωπαϊκά στην υπερβολική επιβάρυνση των νοικοκυριών ως ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος για στεγαστικές δαπάνες και καθυστερημένες στεγαστικές οφειλές (ενοίκιο, κοινόχρηστα, κοινωφελείς λογαριασμοί, δόσεις δανείων κ.α.), όταν οι νέες και οι νέοι επιστρέφουν στο παιδικό τους δωμάτιο, τότε κάτι πάει πολύ άσχημα στην κοινωνία και στην οικονομία.

Ο εφιάλτης της στεγαστικής κρίσης θα τελειώσει στις 21 Μαΐου, με την εκλογική πρωτιά και την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο οποίο προβλέπεται εισοδηματική στήριξη των ενοικιαστών, φρένο στη χρηματιστικοποίηση της κατοικίας, αντιμετώπιση της τουριστικοποίησης και της επιβάρυνσης από το Airbnb, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας και δημιουργία αποθέματος κοινωνικά προσιτής κατοικίας μέσω της Τράπεζας Στέγης. Διότι, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οικονομία που «πάει καλά» είναι αυτή που καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι τα κέρδη των λίγων και ισχυρών».