Σκληρή απάντηση Λοβέρδου στην πρόταση Παπανδρέου: Καμία συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη – Σκληρό «ροκ» στο ΚΙΝΑΛ

Ξεκίνησαν οι πολιτικοί διαξιφισμοί Παπανδρέου και Λοβέρδου στον ορίζοντα της Εθνικής Κάλπης - Αντι-ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Λοβέρδος - Προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης υπόσχεται ο Παπανδρέου 

1527066

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου μετά τις χθεσινές πολιτικές εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου για την επόμενη ημέρα του ΚΙΝ.ΑΛ. 

Χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά του μέσω τηλεοπτικού μηνύματος που απεύθυνε σε φίλους και συνοδοιπόρους του ΚΙΝΑΛ από το ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πολιτικό σχέδιο μετατροπής του ΚΙΝ.ΑΛ σε μεγάλη και ισχυρή προοδευτική παράταξη αλλά και για την ανάγκη να γίνει το κόμμα «καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης».

Είναι σαφές, ότι το παραπάνω μήνυμα ήρθε να δικαιώσει όσους εδώ και καιρό πίστευαν ότι η πολυ-αναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα έρθει να δώσει αφενός έναν αέρα ανανέωσης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου αλλά και αφετέρου, λύση στη διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής πρότασης αντι-δεξιάς και προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου.

Παίρνοντας μάλιστα ως δεδομένο ότι δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό σενάριο αυτοδυναμίας για καμία από τις πολιτικές δυνάμεις που καταγράφονται στο φάσμα του προοδευτικού τόξου, χθες ο Γιώργος Παπανδρέου φάνηκε να αναζωπυρώνει τα σενάριο συγκυβέρνησης ΚΙΝ.ΑΛ με ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, έτοιμος, όχι μόνο για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου αλλά και για τις όποιες αναγκαίες εκλογικές συνεργασίες ενάντια στη Νέα Δημοκρατία.

Τι άλλο να σημαίνει άραγε η υψηλή ιεράρχηση της ανάγκης για προοδευτική διακυβέρνηση δεδομένου ότι κανένα προοδευτικό κόμμα δεν βγαίνει δημοσκοπικά αυτοδύναμο για τις ερχόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Απάντηση Λοβέρδου σε Παπανδρέου: Η υποψηφιότητά μου θα καταστρέψει κάθε σενάριο συγκυβέρνησης ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση Λοβέρδου στις πολιτικές εξαγγελίες για το μέλλον του κόμματος προς τις εθνικές εκλογές. Εκεί που ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει ένα προοδευτικό μέλλον για το ΚΙΝ.ΑΛ αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Λοβέρδος επιθυμεί την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει την ευρύτερη πολιτική στρατηγική που θέλει να χαράξει για το ΚΙΝ.ΑΛ.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον Alpha 9.89, «σε ότι,τι αφορά τη χώρα και τη διακυβέρνηση της σπεύδω να σας πω με βεβαιότητα ότι η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που εξυφαίνεται για μία δήθεν συγκυβέρνηση ΚΙΝ.ΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πια μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί και αν είμαι Πρόεδρος δεν θα γίνεται και συζήτηση γι’ αυτό».

Κατηγορηματικά ενάντια λοιπόν στο στρατηγικό σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου για την ανάγκη προοδευτική διακυβέρνησης, χωρίς, όμως, συνολική εναλλακτική πρόταση. Εκτός εάν δεν θέλει να δηλώσει ακόμα ξεκάθαρα ότι το μέλλον… είναι δεξιά. Διαφορετικά θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι επιθυμεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με ΚΙΝ.ΑΛ. Βέβαια, οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ φαίνεται πως έχουν κουραστεί με τους «αρχηγούς» που πετάνε την μπάλα στην εξέδρα και συνεπώς, ίσως να μην υπάρχει περιθώριο για βερμπαλισμούς και αερολογίες.

Σε κάθε περίπτωση, το πρώην φαβορί βρίσκεται αντιμέτωπο με τον πρώην Πρωθυπουργό και επίσημα πλέον, έχει ξεκινήσει μεταξύ τους μια στρατηγική μάχη η έκβαση της οποίας θα κρίνει τις  πολιτικές ισορροπίες συνολικά στο πολιτικό σύστημα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…