Σκληρή απάντηση Κατσαρίνη σε Σερβετάλη: «Ξέρεις Άρη ποιοι δεν θα δουν σίγουρα την παράσταση; Οι 105 νεκροί»

Σκληρή κόντρα των ανθρώπων του πολιτισμού στο φόντο της πανδημίας και των διχαστικών μέτρων της κυβέρνησης 

NewsRoom 23/11/2021 | 10:32

Τον ασκό του αιόλου άνοιξε η χθεσινή απόφαση του Σερβετάλη να αποχωρήσει από τη μονόπρακτη παράσταση «Ρινόκερος» μη δεχόμενος τα νέα υγειονομικά μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τα θέατρα και τις παραστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Άρης Σερβετάλης τόνισε ότι δεν δέχεται τον διαχωρισμό των συμπολιτών του και έτσι αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να «κατέβει η παράσταση». Κατά τον ηθοποιό όλοι είναι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στην τέχνη.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση Σερβετάλη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όσων τάσσονται υπέρ του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τις παραστάσεις. 

Έντονη ήταν και η αντίδραση της Χρύσας Κατσαρίνη που με σκληρή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του γνωστού ηθοποιού.

Όπως έγραψε η ίδια: «Ξέρεις Άρη ποιοι δεν θα δουν σίγουρα την παράσταση? Οι 105 που πέθανα σήμερα. Και ξέρεις ποιοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα? Οι άλλοι 20 συνεργάτες σου που δεν έχουν τον τραπεζικό λογαριασμό σου και εσύ τους άφησες ανέργους. 

Είναι εμφανές ότι η κόντρα αναφορικά με τα νέα υγειονομικά μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από μια σειρά κοινωνικών δραστηριοτήτων, πέρασε και στους κύκλους των ανθρώπων του πολιτισμού. 

Πλέον και οι καλλιτέχνες καλούνται να αποφασίσουν αν θα ταχθούν ή όχι με τις κυβερνητικές οδηγίες. Χωρίς να είναι ακόμα σαφές πως θα αντιδράσει ο χώρος της τέχνης στο σύνολό του, είναι σίγουρο πως αναμένονται σκληρές διαμάχες στο φόντο της πανδημίας και των διχαστικών μέτρων της κυβέρνησης