Αιχμές από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχου για την Ελευθεροτυπία: «Όλοι ξέρουμε πως φτάσαμε εδώ»

«Τους πολίτες οποιασδήποτε χώρας θα πρέπει να τους απασχολεί. Αλλά νομίζω όλοι ξέρουμε γιατί έχουμε φτάσει εκεί»

Σε ανοιχτή συζήτηση την οποία διοργάνωσε το iMEdD συμμετείχε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, και αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν το μέλλον του Ιδρύματος στην Ελλάδα, αλλά και σε ζητήματα πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

«Λεπτομερής πληροφόρηση»

Για την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις γύρω από την Υγεία, ο κ. Δρακόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του εξηγώντας ωστόσο ότι και γι αυτούς τους λόγους διοργανώθηκε το «SNF Nostos Health 2022», λέγοντας «παρουσιάζουμε και μοιραζόμαστε. Είναι μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους ώστε να μάθουν». «Εμείς πάντα πιστεύουμε ότι το έργο μιλάει μόνο του. Πόσο θα συνεχίσουμε; Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε, όσο έχουμε κουράγιο. Το κουράγιο θα το βρούμε. Στην Ελλάδα επενδύουμε περίπου τα 2/3 από όσα έχουμε δώσει συνολικά, δηλαδή έχουμε προσφέρει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια από τα οποία περίπου 2 δισεκατ. και περισσότερα έχουν πάει στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενθαρρύνοντας όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί λεπτομερώς ποια έργα έχουν ενισχυθεί και πώς να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Ιδρύματος όπου θα βρει οποιαδήποτε πληροφορία «με κάθε λεπτομέρεια».

Για την ελευθερία του Τύπου

Σχετικά με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 108η θέση της κατάταξης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα αλλά και στην 40η της κατάταξης του Reuters και είπε ότι τον «απασχολεί πάρα πολύ ως πολίτη. Τους πολίτες οποιασδήποτε χώρας θα πρέπει να τους απασχολεί. Αλλά νομίζω όλοι ξέρουμε γιατί έχουμε φτάσει εκεί», προσθέτοντας ότι «όποιος νομίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, χρειάζεται γιατρό». Επιπλέον, ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε ότι απασχολεί και το Ίδρυμα αυτή η εξέλιξη, λέγοντας ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο που λέμε τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό».

Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε τα «παράπονά» του προς τους δημοσιογράφους που δεν καλύπτουν επαρκώς διάφορες δράσεις. «Μοιραζόμαστε ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο για την Υγεία. Το βασικό μέρος θα πάει στην Ελλάδα και περιλαμβάνει νοσοκομεία, εκπαίδευση, πρακτική εξάσκηση, συνεργασίες και δεν ήσασταν εκεί, όχι για να μας κάνετε διαφήμιση αλλά για να μεταφέρετε στον κόσμο τον οποίο υπηρετείτε ένα πολύ καλό γεγονός» είπε ο κ. Δρακόπουλος.

ΗΠΑ: Αγριο έγκλημα μεταξύ ανηλίκων-14χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 15χρονο συμμαθητή του

ΗΠΑ: Αγριο έγκλημα μεταξύ ανηλίκων-14χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 15χρονο συμμαθητή του

Το αιματηρό περιστατικό έγινε σε Λύκειο της Βόρειας Καρολίνα, με «πρωταγωνιστή» έναν μαθητή μόλις 14χρόνων…