Newsroom

Newsroom

Σκληραίνει η κόντρα Δύσης – Ρωσίας – Για εξηγήσεις σχετικά με εντολή κατάρριψης κλήθηκε ο Βρετανός ακόλουθος στη Μόσχα

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις χώρες της Δύσης και τη Ρωσία.

1 2602

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις χώρες της Δύσης και τη Ρωσία.

Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι πιλότοι της RAF στο Ιράκ έχουν εξουσιοδοτηθεί στο να καταρρίψουν Ρωσικά μαχητικά σε περίπτωση που απειληθούν από αυτά.

Ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος και το υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζουν μάλιστα, σύμφωνα με το RT και σχετική διακοίνωση  

Το αρχικό δημοσίευμα ανήκει στην The Daily Star και στην The Sunday Times.

Οι δύο αυτές εφημερίδες επικαλούνται πηγή του Βρετανικού στρατού.

Αξίζει να αναφερθεί πως προς το παρόν τα Ρωσικά αεροπλάνα πετούν μόνο στη Συρία, ωστόσο ακόμα και η δημοσίευση αυτή προκάλεσε μια σκληρή απάντηση από τα Ρωσικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας

Το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαφρόφ εξέδωσε μια επίσημη επιστολή που παρέδωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο, με την οποία ζητούνται εξηγήσεις.

“Ανησυχούμε από αναφορές στα ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές της κυβέρνησης. Ζητούμε επειγόντως εξηγήσεις τις εξηγήσεις του Βρετανικού υπουργείου εξωτερικών.
Την ίδια στγμή η υπόθεση και μόνο συμπλοκής ανάμεσα σε Βρετανικά και Ρωσικά μαχητικά πάνω από το Ιράκ είναι αδιανόητη. Όπως είναι γνωστό τα Ρωσικά μαχητικά δεν χτυπούν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ” δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο ειδησεογραφικό δίκτυο RIA Novosti.

Ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις κατά πόσο έχει δοθεί εντολή στους Βρετανούς πιλότους να ανοίξουν πυρ σε Ρωσικά αεροπλάνα.

Προς το παρόν το Λονδίνο δεν έχει απαντήσει.