Σκληρά λόγια από Θεοδωρίδου -Θεμιστοκλέους για τους αρνητές γιατρούς - «Είναι τσαρλατάνοι»

Με σκληρή γλώσσα κατά των αρνητών των εμβολίων και ειδικά για τους γιατρούς που συμμετέχουν στο λεγόμενο «αντιεμβολιαστικό κίνημα» μίλησαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους. 

NewsRoom 26/07/2021 | 23:40

«Στους αντιεμβολιαστές δεν θα έλεγα τίποτα διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν» τόνισε συγκεκριμένα η Μαρία Θεοδωρίδου ερωτηθείσα τι θα έλεγε σ’ αυτούς που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των εμβολιασμών. «Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για τη διαμαρτυρία, πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούνε στα νοσοκομεία» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε «τσαρλατάνους» τους γιατρούς που όπως είπε εκπέμπουν «μηνύματα παραπληροφόρησης». Κάλεσε δε τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας και τους ιατρικούς συλλόγους να εφαρμόσουν τη νομοθεσία.

«Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, θα πρέπει να διακρίνουμε δύο πράγματα: Το ένα είναι η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό το αντιεμβολιαστικό κίνημα» ανέφερε ο Μ. Θεμιστοκλέους. «Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης οποιουδήποτε. Κάποιος, ο οποίος είναι υγειονομικός ή επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, να ακολουθεί διάφορους κανόνες» σημείωσε.

«Η ιστορία τους έχει ονοματίσει τσαρλατάνους» συνέχισε και επισήμανε ότι σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία όπως ένα πρόβλημα υγείας, μπορεί «κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό και να εκφράσει μια διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο, που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης. Είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας, να αποσιωπήσουν, να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς

Από την πλευρά της, η Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε αναφερόμενη στους ανεμβολίαστους: «σε αυτούς δεν θα έλεγα τίποτε, διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν» προσθέτοντας πως «τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις διαμαρτυρίας που κάνουν, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούν στα νοσοκομεία».