Σκληρά καρφιά από Σωτηρέλη για λίστα Μητσοτάκη: «Στους πόσους καίγεται ο πρωθυπουργός;»

«Προκύπτει σαφώς ότι υπήρχε κέντρο που συντόνιζε τις επίσημες και ανεπίσημες παρακολουθήσεις» δήλωσε ο Σωτηρέλης

1454323 scaled e1667821239410

Σκληρά πυρά εξαπέλυσε ο γνωστός συνταγματολόγος, κ. Σωτηρέλης, σχολιάζοντας τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών,

«Έπρεπε να έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις, η ΑΔΑΕ αντιμετωπίστηκε σαν ενοχλητικό έντομο» τόνισε για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «τέτοιο σκάνδαλο σε οποιαδήποτε αναπτυγμένη χώρα του Δυτικού Κόσμου θα είχε οδηγήσει σε παραίτηση του πρωθυπουργού», εκτίμησε, μιλώντας στο «Κόκκινο 105.5» ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Σωτηρέλης.

«Αν δεν ήξερε, ήταν μειωμένου καταλογισμού», συνέχισε, για να προσθέσει ότι «δεν νοείται μετάθεση της πολιτικής ευθύνης σε μετακλητούς υπαλλήλους».

«Στους πόσους (σ.σ. παρακολουθούμενους) καίγεται ο πρωθυπουργός;», διερωτήθηκε, απορρίπτοντας την παραφιλολογία που θέλει να δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις μόνο αν αποκαλυφθούν κι άλλες παρακολουθήσεις.

«Προκύπτει σαφώς ότι υπήρχε κέντρο που συντόνιζε τις επίσημες και ανεπίσημες παρακολουθήσεις», πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του με τον τρόπο που διαχειρίζεται η Δικαιοσύνη το ζήτημα.