Σκληρό "καρφί" Τζανακόπουλου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα εξοπλιστικά

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςτην κριτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση των F-16 και τις αιχμές που έχουν αφεθεί αναφορικά με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της επικείμενης συμφωνίας.

«Κάτι ξέρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από εξοπλιστικά και αντισταθμιστικά» ανέφερε σκωπτικά ο Δημήτρης παραπέμποντας ουσιαστικά στο αμαρτωλό παρελθόν των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών.

Επί της ουσίας του θέματος πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά στην αναβάθμιση του ελληνικού στόλου, με ταβάνι δαπάνης το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ το οποίο θα τρέχει μετά το 2018 και σε βάθος δεκαετίας, πρόσθεσε δε, πως δεν θα επηρεάζει τον προϋπολογισμό και ξεκαθάρισε πως «δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος με αύξηση των αμυντικών δαπανών, που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένους σκοπούς». Όπως συμπλήρωσε, η αναβάθμιση αποφασίστηκε ώστε να μην πάνε χαμένα τα χρήματα που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για να μπορεί η αεράμυνα της χώρας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Ανέφερε δε πως «αυτές οι δαπάνες εντάσσονται στις συνολικές αμυντικές δαπάνες του ελληνικού Δημοσίου, δεν ξεπερνούν το 2% και δεν αποτελούν κίνδυνο για τους στόχους του προγράμματος» και πρόσθεσε πως εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητήσει ενημέρωση για τη συμφωνία –η οποία πάντως δεν έχει κλείσει, έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις αλλά δεν έχει κλείσει– θα έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τη συμφωνία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά είναι να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλης και αν ζητηθεί, θα υπάρξει ενημέρωση και σε επίπεδο αρχηγών.

Υδροστρόβιλος στο Παλιούρι Χαλκιδικής – Εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες

Υδροστρόβιλος στο Παλιούρι Χαλκιδικής – Εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες

Πρόκειται για έναν υδροστρόβιλο που δημιουργήθηκε κοντά στην ακτή στο Παλιούρι (Κασσάνδρα), και εντυπωσίασε τους…