Σκληρή απάντηση Μαντζουράνη στα αισχρά ψέματα του Άδωνη Γεωργιάδη

Στις αθλιότητες του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μέσω twitter παραποίησε δήλωσή του, απάντα ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ο οποίος παρέστη σε δίκη ως μάρτυρας της συζύγου του, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει η ίδια κατά του Κώστα Βαξεβάνη, έγραψε ψευδώς στο twitter ότι ο συνήγορος του δημοσιογράφου Γιάννης Μαντζουράνης, είπε δημόσια ότι διαφωνεί με τη στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι και της Ευγενίας Μανωλίδου.

5b3cac391dc5244e348b46cf

Στην απάντησή του, ο Γιάννης Μαντζουράνης αναφέρει ότι είναι ανεπίτρεπτη η στοχοποίηση οποιουδήποτε ανθρώπου είτε είναι πρόσωπο της επικαιρότητας είτε είναι ιδιώτης, διευκρινίζει όμως προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι «η στοχοποίηση ενός ανθρώπου διαφέρει από τον δημόσιο έλεγχο της συμπεριφοράς του, ιδίως όταν είτε είναι δημόσιο πρόσωπο είτε συνδέεται στενότατα με δημόσια πρόσωπα με εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγένεια».

Ο κ. Μαντζουράνης, την τοποθέτηση του οποίου στο δικαστήριο παραποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σενάριο περί στοχοποίησης του «άμαχου πληθυσμού» το οποίο διακινεί η ΝΔ ώστε να μην απαντά στις συνεχείς αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento και του Κώστα Βαξεβάνη, ξεκαθαρίζει επιπλέον ότι «στις σύγχρονες δημοκρατίες ουδείς είναι υπεράνω υποψίας, όλοι υπόκεινται στους νόμους και στον έλεγχο εφαρμογής των νόμων, που γίνεται από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και από τους δημοσιογράφους».

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Μαντζουράνης σημειώνει: «είμαι εναντίον της στοχοποίησης της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη και της κ. Ευγενίας Μανωλίδου καθώς και όλων των γυναικόπαιδων, αλλά υπέρ του δημοσίου ελέγχου της συμπεριφοράς τους και προεχόντως της προέλευσης των περιουσιακών στοιχείων τους. Η αρχή της διαφάνειας δεν επιδέχεται εξαιρέσεις, ουδείς είναι στο απυρόβλητο, πολύ δε περισσότερο η ‘’σύζυγος του Καίσαρα’’, η οποία δεν αρκεί να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μαντζουράνη:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζεται ότι:

α) είναι ανεπίτρεπτη η στοχοποίηση οποιουδήποτε ανθρώπου είτε είναι πρόσωπο της επικαιρότητας είτε είναι ιδιώτης.

β) Η στοχοποίηση ενός ανθρώπου διαφέρει από τον δημόσιο έλεγχο της συμπεριφοράς του, ιδίως όταν είτε είναι δημόσιο πρόσωπο είτε συνδέεται στενότατα με δημόσια πρόσωπα με εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγένεια.

γ) Στις σύγχρονες δημοκρατίες ουδείς είναι υπεράνω υποψίας, όλοι υπόκεινται στους νόμους και στον έλεγχο εφαρμογής των νόμων, που γίνεται από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και από τους δημοσιογράφους.

δ) Κατά συνέπεια, είμαι εναντίον της στοχοποίησης της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη και της κ. Ευγενίας Μανωλίδου καθώς και όλων των γυναικόπαιδων, αλλά υπέρ του δημοσίου ελέγχου της συμπεριφοράς τους και προεχόντως της προέλευσης των περιουσιακών στοιχείων τους.

Η αρχή της διαφάνειας δεν επιδέχεται εξαιρέσεις, ουδείς είναι στο απυρόβλητο, πολύ δε περισσότερο η «σύζυγος του Καίσαρα», η οποία δεν αρκεί να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια.

Το «τιτίβισμα» του Άδωνη Γεωργιάδη 


Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…