Σκληρά πυρά ΣΥΡΙΖΑ: Η Μπακογιάννη εκθέτει ΝΔ και Μητσοτάκη

Σκληρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ερντογάν.

5b43292c1dc524f86b8b4708

Το κυβερνών κόμμα εξαπολύει πυρά στη ΝΔ, η οποία, όπως σημειώνει, «την ίδια στιγμή που βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, με πρόσχημα την ονομασία της FYROM, η παρουσία της Ν. Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν εκθέτει τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη».

Η παρουσία αυτή, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για της ΝΔ:

«- Πρόκειται για επίσημη εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή για προσωπική υπόθεση της τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ.;

– Έχει υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών για αυτήν την παρουσία;», γράφει χαρακτηριστικά.

διαβάστε επίσης: Οι δίαυλοι επικοινωνίας της Ντ. Μπακογιάννη με έναν δικτάτορα

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται άδικα στην Τουρκία χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, η συνοχή και η αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς πρέπει να είναι δεδομένες. Οι προσωπικές κινήσεις αβρότητας και δημοσίων σχέσεων δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση’, προσθέτει και καταλήγει: «Επίσης, δεν βοηθά η υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί για υποχωρητικότητα την ελληνική κυβέρνηση, δικαιολογώντας έτσι την τουρκική προκλητικότητα, ενώ θα τιμήσει με την παρουσία της την ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου».

Τι απάντησε η Μπακογιάννη

Στο σάλο που δημιουργήθηκε μόλις έγινε γνωστή η είδηση της παρουσίας της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός τόνισε ότι θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας μετά από πρόσκληση.

«Θα παραστώ στην ορκομωσία του Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης», έγραψε στο twitter.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…