Σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο επόμενο φύλλο της Charlie Hebdo

cover
NewsRoom 12/01/2015 | 19:52

Σκίτσα του προφήτη θα περιλαμβάνει το επόμενο φύλλο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, το οποίο προετοιμάζουν όσα μέλη της συντακτικής ομάδας γλίτωσαν από το μακελειό της προηγούμενης εβδομάδας. Φυσικά στο φύλλο δεν θα λείπουν οι ειρωνίες στα πολιτικά και θρησκευτικά δρώμενα. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της εφημερίδας, Ρισάρ Μαλκά, θα υπάρξουν σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ: «Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα, διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα», τόνισε.

Το φύλλο που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, που έχει ονομαστεί «των επιζώντων», θα έχει τιράζ ενός εκατομμυρίου αντιτύπων και θα «μεταφραστεί σε 16 γλώσσες», διευκρίνισε ο χρονικογράφος της Charlie Hebdo Πατρίκ Πελού.

«Ειρωνευόμαστε τους εαυτούς μας, τις πολιτικές, τις θρησκείες», υπογράμμισε ο Μαλκά.
Τέλος, ο δικηγόρος υπογράμμισε: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε έναν εβραίο επειδή είναι εβραίος, έναν μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος, έναν χριστιανό επειδή είναι χριστιανός. Όμως μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε και τα χειρότερα, που τα λέμε, για τον χριστιανισμό, τον ιουδαϊσμό και το ισλάμ, διότι πέρα από την ενότητα των ωραίων συνθημάτων, αυτή είναι η πραγματικότητα της Σαρλί Εμπντό».