Newsroom

Newsroom

Σκηνικό «φαρ ουέστ» στ ΔΣ της Super League

Χαμός στο ΔΣ της Super League, με κηρύγματα μίσους από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, που θα οδηγήσουν σύντομα στο χάος και την ανεξέλεκτη βία.

76ea4bf2 1b57 41fa a721 367718684963

Ο χαμός του 19χρονου Άλκη Καμπανού, φαίνεται ότι μονο δεν ταρακούνησε τους παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά απεναντίας έχρεται να επιβεβαιώσει την χαοτική κατάσταση, που έχει περιέλθει το άθλημα, με την κυβέρνηση να είναι απλός θεατής, και με τους προέδρους των ΠΑΕ να δυναμιτίζουν το κλίμα και άπαντες φοβούνται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά όσο αφορά την έξαρση της οπαδικής βίας.

Συγκεκριμένα, χάος έγινε στο ΔΣ της Λίγκας της Μ. Τρίτης (11/4) με πεζοδρομιακές εκφράσεις και κηρύγματα μίσους από τους μεγάλους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ολυμπιακός αντέδρασε για τον ορισμό του Αγκάγιεφ στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ζητώντας ξανά την παρέμβαση κυβέρνησης και διεθνών Ομοσπονδιών. Ο Ολυμπιακός στρέφεται κατά της ΕΠΟ και ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί για μια ακόμα φορά UEFA/FIFA και κυβέρνηση να παρέμβουν στο ποδόσφαιρο πριν να είναι αργά για όλους.

Για μια ακόμα φορά, ορίστηκε σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, σε έναν ημιτελικό Κυπέλλου, ένας διαιτητής που δεν είναι ελίτ, είναι πρώτης κατηγορίας και από κατώτατου επιπέδου πρωτάθλημα.

Κάποιοι, ενώ το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στις φλόγες, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και ορίζουν Αζέρο διαιτητή και μάλιστα τον ανακοινώνουν αργοπορημένα, νομίζοντας ότι έτσι θα μειώσουν τις αντιδράσεις.

Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της ντροπής της ΚΕΔ/ΕΠΟ των Μάνταλου, Μπαλτάκου και Μπένετ.

Από εδώ και στο εξής η απούσα Πολιτεία και η ΕΠΟ είναι υπεύθυνοι για όσα συμβούν. Σας έχουμε προειδοποιήσει δεκάδες φορές, αλλά φαίνεται η δουλικότητα στους εντολείς σας είναι πιο σημαντική για εσάς από το να φτάσουμε σε πλήρη εκτροπή. Αντί να έχετε παραιτηθεί προ καιρού, βγάζετε και ανακοινώσεις περί θεσμικότητας και νομιμότητας. Έννοιες ασύμβατες με την σημερινή ΕΠΟ και την εγκληματική οργάνωση που τη διοικεί.

Ό,τι συμβεί, θα βαραίνει αποκλειστικά τους ώμους σας».

Αλαφούζος: Εγώ τουλάχιστον δεν κλείστηκα στη φυλακή

Στην συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος στο Δ.Σ. της Super League στράφηκε κατά της ΑΕΚ. Φέρεται ότι ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού είχε έντονο διάλογο με τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, Γιώργο Κοσμά στο Δ.Σ. της Λίγκας. Μεταξύ άλλων το θέμα της αλλαγής διαιτητών στο παιχνίδι ΑΕΚ – Άρης και οι επιστολές που εστάλησαν στη Λίγκα για να ζητηθούν εξηγήσεις από την ΚΕΔ.

«Το ποιος ελέγχει το ποδόσφαιρο σήμερα, την ΕΠΟ, το ποιος είναι ο κ.Παπαδόπουλος που δεν καταδικάστηκε από τις επιτροπές, το ξέρουν όλοι. Όσο και να φωνάζει ο κ. Κοσμάς. Όλοι το ξέρουν. Λυπάμαι πολύ και για τον κ.Μπαλτάκο, που έχει και μία ιστορία. Μας είπε ο κ.Κοσμάς ότι η ΑΕΚ ζήτησε να αλλάξει ο διαιτητής. Εμείς ποτέ δεν θίξαμε την ΑΕΚ στην επιστολή μας. Ζητήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Μπένετ. Τώρα γιατί θίχτηκε, δεν το ξέρω. Να χαίρεστε και τον κ.Μελισσανίδη. Λέτε στην ανακοίνωσή σας ότι με έκλεισε ο Μαρινάκης σε ασανσέρ. Εγώ τουλάχιστον δεν κλείστηκα στη φυλακή. Να σας χαίρονται οι δικοί σας», όπως είπε ο Γιάννης Αλαφούζος, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση της Λίγκας.

Προηγουμένως ο Γιώργος Κοσμάς είχε χαρακτηρίσει «εξόχως συκοφαντικές και τις δύο ανακοινώσεις (σ.σ. τις επιστολές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Λίγκα)», προσθέτοντας πως: «Η ΑΕΚ δεν έχει κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση, ποτέ».

Σε διάλογο των δύο ανδρών, ο Γ.Αλαφούζος φέρεται ότι είπε, με αφορμή την ατάκα του Γ. Κοσμά ότι και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό είχαν ζητήσει την αλλαγή του διαιτητή Γιόβιτς για το μεταξύ τους ντέρμπι ότι: «Ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν ζήτησε αλλαγή. Μη λέτε ψέματα, μου κάνει εντύπωση. Εγώ ένα συμπέρασμα έβγαλα. Ότι εσείς ζητήσατε να αλλάξει ο Πολωνός διαιτητής».

Μαρινάκης: Έχετε κάνει το ποδόσφαιρο Μπανανία

Σειρά πήρε και ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, που αντέδρασε για την ΑΕΚ και τις τοποθετήσεις που έγιναν στο Δ.Σ. της Λίγκας και είπε μεταξύ άλλων: «Ακόμα και αν ανοίξουν οι κάμερες, παρότι από όσο γνωρίζουμε μια ΠΑΕ είστε και όχι η εισαγγελία και το Ελευθέριος Βενιζέλος δεν είναι ΕΠΟ αλλά σας λέω ότι ας πούμε ότι υπάρχει μια ένταση. Τι σημαίνει αυτό;

Αφήστε τα παραμύθια επιτέλους. Ούτε μεθυσμένοι υπήρχαν ούτε τίποτα. Είδατε το αλκοτέστ των ανθρώπων; Μηδέν!». Απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, Γιώργο Κοσμά, είπε ότι «η ΕΛΑΣ έκανε το αλκοτέστ κύριε Κοσμά. Χαρτιά από μπακάλικα και ταβέρνες εσείς χρησιμοποιείτε. Έχετε κάνει το ποδόσφαιρο Μπανανία». Επιπλέον ο Μαρινάκης καταφέρθηκε ξανά κατά της ΕΠΟ και του Μπαλτάκου.

Μαύρος είναι ο πάτος σας

Η κατάσταση ξέφυγε με πεζοδρομιακές εκφράσεις, με την ΑΕΚ να αποχωρεί από τη συνεδρίαση της Λίγκας λόγω της (σύμφωνα με την Ένωση), χυδαίας και υβριστικής επίθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Γιώργο Κοσμά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απευθυνόμενος στον Γιώργο Κοσμά φέρεται ότι είπε: «Μαύρος είναι ο πάτος σας». Αφού ζητήθηκε πρώτα από τον πρόεδρο της Λίγκας να ανακαλέσει, εκείνος αρνήθηκε, με τους κιτρινόμαυρους να αποχωρούν: λέγοντας:

«Μετά την επίδειξη χυδαιότητας του κ. Μαρινάκη, η ΑΕΚ φυσικά αποχωρεί. Καλό σας απόγευμα και ντροπή σας».

Ο Γιώργος Κοσμάς σημείωσε:

«Να ξεκινήσω από το τελευταίο του κ. Καραπαπά που ουσιαστικά το λέει και ο Παναθηναϊκός. Περί αλλοίωσης αποτελέσματος ή πρωταθλήματος για το παιχνίδι μας με τον Άρη. Επιστημονική φαντασία και τα δύο, ουδέποτε υπήρξε αλλοίωση είτε πρωταθλήματος, είτε του αγώνα του συγκεκριμένου. Ένα λάθος έκανε ο διαιτητής που δεν απέβαλλε τον παίκτη του Άρη και διορθώθηκε μέσω του VAR το λάθος με το πέναλτι.

Όσον αφορά το θέμα με τους Πολωνούς στο αεροδρόμιο… Η ΑΕΚ σας έχει προλάβει. Έχει ήδη προσφύγει στην εισαγγελία και ζητάει όλο το βιντεοληπτικό υλικό, γιατί έχει υποστεί βάναυση συκοφάντηση και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της. Στο φως να έρθει το υλικό για να αποδειχθεί ποιος κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Γιατί κι εμείς έχουμε κάνει την έρευνα μας και ξέρουμε τι έχει γίνει στο αεροδρόμιο. Αλλά ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας είναι το οπτικό υλικό. Η Λίγκα πρέπει να ενισχύσει το αίτημα της ΑΕΚ προς την εισαγγελία και το αεροδρόμιο. Έχουμε μάθει πως ασκούνται πιέσεις να διαγραφεί το επίμαχο βίντεο. Όσον αφορά τα περί των διαδικασιών για την ανάκληση ορισμού διαιτητή, να θυμίσω πως ΑΕΚ και Άρης αιτήθηκαν, δεν αποφάσισαν. Ήταν ξεκάθαρο πως αποστείλαμε mail υπό το βάρος όσων είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας και αιτηθήκαμε την αλλαγή των διαιτητών.

Τα έχετε δει τα βίντεο κ. Μαρινάκη; Το μπακαλόχαρτο του Mega που εμφανίσατε ως αλκοτέστ; Αυτό ήταν παραγγελία από ταβερνιάρη. Ως στοιχείο το αλκοτεστ είναι αστείο. Σαν παραγγελία σε ταβερνείο. Χωρίς όνομα και ημερομηνία. Αλλά και να ισχύει η ώρα, πάλι το αλκοτεστ δεν έχει ισχύ. Ξέρετε εσείς τι έχει γίνει; 24 ώρες μετά αλκοστέστ; Κι αμφιβόλου προελεύσεως;

Αυτό που εμφανίστηκε στο Mega είναι ένα μπακαλόχαρτο. Αλλά από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ζητάει να βγει το βίντεο του περιστατικού και να δούμε τι έγινε. Γιατί δεν το ζητάει η Λιγκα; Εσείς ξέρετε τι έγινε κύριε πρόεδρε; Που ξέρετε εσείς αν ήταν ή δεν ήταν μεθυσμένοι. Αυτό που λέτε ότι το φτιάξαμε εμείς, είναι συκοφαντικό. Ας μιλήσουν οι αρχές, οι κάμερες».

Για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού που έκανε επίθεση στην ΑΕΚ για τη διαδικασία της αλλαγής των διαιτητών του αγώνα με τον Άρη, φέρετε ότι είπε, σύμφωνα με την ΑΕΚ:

«Για τις διαδικασίες μη μας κάνετε μαθήματα. Εσείς και ο Παναθηναϊκός πριν μια βδομάδα αιτηθήκατε δημοσίως την αλλαγή του Κροάτη διαιτητή. Και να διευκρινιστούν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δήλωσε κώλυμα. Εσείς κ. Αλαφούζο μάθατε πρώτος ποιος θα σφύριζε το μεταξύ μας παιχνίδι στην Λεωφόρο. Πως έγινε η αλλαγή του Σιδηρόπουλου; Έγινε σύννομα, να μας πείτε κ. Αλαφούζο, έγινε σύννομα;».

«Ό,τι ελέγχουμε τις Ενώσεις το λέτε εσείς. Με διακόψατε και θα σας διακόψω κι εγώ. Τους Γκιρτζίκηδες θέλετε κ. Αλαφούζο; Να μας πείτε τι θέλετε κ. Αλαφούζο. Τους Σαρρήδες θέλετε; Είναι εξόχως συκοφαντικές για την ΑΕΚ και οι δύο επιστολές, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Είμαστε εδώ μόνο θεσμικά, δεν θα έπρεπε να είμαστε συνομιλητές σας. Μας συκοφαντείτε χυδαία. Η ΑΕΚ δεν έχει κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση όπως αναφέρετε εσείς. Έχει ανατινάξει κανένα φούρνο η ΑΕΚ; Για να τελειώνουμε. Όλα στο φως, ας βγουν δημόσια όλα τα στοιχεία. Εμείς πρώτοι θέλουμε το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών να τελειώσει ομαλά. Εσείς δεν το θέλετε αυτό απ΄ότι φαίνεται και κάνετε ό,τι μπορείτε για να τιναχθεί στον αέρα. Θέλετε να το διαλύσετε».

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού φέρεται ότι άρχισε να λέει πως η ΑΕΚ τον παρουσιάζει να έχει κλειστεί σε ασανσέρ, με τον Γ. Κοσμά να λέει: «Εμείς το είπαμε αυτό; Εσείς είχατε πει ότι κλειστήκατε στο ασανσέρ κ. Αλαφούζο. Αφήστε τα αυτά κ. Αλαφούζο».

Και ο Γ. Αλαφούζος φέρεται ότι αντέδρασε: «Λέτε για κόκκινους σβέρκους», με τον Β. Μαρινάκης να παρεμβαίνει: «Κόκκινος είναι ο δικός σας σβέρκος», απευθυνόμενος στον Γιώργο Κοσμά που φέρεται να του απάντησε: «Ο σβέρκος μας είναι κίτρινος μόνο» με τον Μαρινάκη να λέει, σύμφωνα πάντα με την ΑΕΚ: «Μαύρος είναι και μαύρος είναι και ο πάτος σας».

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…