Σκηνές ντροπής και αστυνομικής αυθαιρεσίας-Τα ΜΑΤ απέκλεισαν το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Όπως καταγγέλλει μέσω ανάρτησή της στο Facebook, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Κατερίνα Πατρικίου, από νωρίς το πρωί οι δρόμοιγύρω από το αντικαρκινικό νοσοκομείο είχαν αποκλειστεί καθώς η αστυνομία απαγόρευε τη διέλευση των οχημάτων σε όλους.

ΜΑΤ

Απαράδεχτες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με τους ασθενείς, εργαζόμενους και συνοδούς να βιώνουν σκηνές τρόμου από την ΕΛΑΣ καθώς το νοσοκομείο συνορεύει με τα προσφυγικά σπίτια της λεωφόρου Αλεξάνδρας στα οποία ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ έκαναν δύο φορές έφοδο.

Όπως τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ασθενείς που προσέρχονταν για την προγραμματισμένη θεραπεία τους, αναγκάζονταν να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις, ενώ αρκετές φορές, ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία εισέρχονταν μέσα στο κτίριο του νοσοκομείου πανικόβλητοι από τα ΜΑΤ

Το σωματείο το εργαζομένων πραγματοποίησε παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όλη μέρα σήμερα ο κόσμος των προσφυγικών, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του νοσοκομείου Άγιος Σάββας βιώσαμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Από το πρωί το νοσοκομείο αποκλεισμένο χωρίς να υπάρχει συμβάν, η αστυνομία απαγόρευε τα αυτοκίνητα και είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους.

Ασθενείς προσέρχονταν ακόμα και για θεραπείες περπατώντας αποστάσεις. Αρκετές φορές οι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία μπήκαν άρον-άρον μέσα γιατί τα ΜΑΤ δημιουργούσαν πανικό. Ανάμεσα στον Άγιο Σάββα και το Ελπίς έπεσαν κρότου-λάμψης και μάλιστα κάποια στιγμή ενημέρωσαν να κλείσουν παράθυρα και πόρτες γιατί θα πέσουν χημικά!

Το σωματείο μας έκανε παρέμβαση στην Διοίκηση να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο. Προφανώς και δεν σέβονται τίποτα. Ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τους ασθενείς, ούτε τον κόσμο (μαζί και δεκάδες παιδιά) που μένει στα Προσφυγικά. Η  μπίζνα είναι μεγάλη, τα Προσφυγικά φιλέτο και θέλουν να επιβάλουν την διπλή ανάπλαση! Ο κόσμος της αλληλεγγύης χθες στου Ζωγράφου έδειξε τον δρόμο. Όση καταστολή κι αν προτάξουν όλοι μαζί θα τους σταματήσουμε!!

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…