Οι αυτοαναιρέσεις του Σκέρτσου

Έπρεπε να περάσουν αρκετές ώρες για να κάνει μια ακόμη  δήλωση ο υπουργός επικρατείας για να μαζέψει...τα ασυμμάζευτα από τις χθεσινή του προκλητική δήλωση  για τον εμβολιασμό των αστυνομικών
 

NewsRoom 20/11/2021 | 15:02

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του Άρη Σκέρτσου στο Mega για τον εμβολιασμό των αστυνομικών, και ότι δεν υπάρχει έρευνα που να αποδεικνύει  ότι μεταδίδουν τον ιό... και αφού χθες δημοσίευε την μια ανάρτηση πίσω στην άλλη (ουσιαστικά το ίδιο εννοούσε ),  κάνοντας λόγο για  διαστρέβλωση της δήλωσής του, σήμερα και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ έκανε μια τελική δήλωση θέλοντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Όπως τονίζει ο Άρης Σκέρτσος, « ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές διατυπώσεις που αδικούν το σκεπτικό πίσω από μια τοποθέτηση. Προφανώς οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει:

 

«Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας. Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό συνδέεται ευθέως με τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι ασθενείς που προσφεύγουν στα νοσοκομεία για να αναζητήσουν θεραπεία και όχι για να κολλήσουν COVID. 

 

Οι ανεφάρμοστες και αμφίσημες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν ”προαιρετικής υποχρεωτικότητας” -δηλαδή χωρίς πρακτικές κυρώσεις- και σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων πλην των υγειονομικών, ψαρεύουν σε θολά νερά χωρίς να προσφέρουν πρακτικά κάποιο υγειονομικό όφελος ως προς τη γενική ανοσία του πληθυσμού. Λειτουργούν όμως σίγουρα παρελκυστικά αφενός για να καλύψουν τη συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της πανδημίας και αφετέρου για να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια». 

 

Και, εν κατακλείδι, «τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσουν, λοιπόν, να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση...», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας. Φυσικά δεν είμαστε και σίγουροι καθώς στην πορεία μπορεί να αναθεωρήσει πάλι και να τους φταίει ίσως ο κακός καιρός...