ΕΛ

Ευγενία Λουπάκη

Σκέψου να σ’ έλεγαν Σοφία σκέτη

Σκέψου πριν ξεστομίσεις «γιατί δεν μίλησε τότε;»

feminist

Σκέψου να σ’ έλεγαν Σοφία, αλλά όχι Μπεκατώρου. Σκέψου να σ’ έλεγαν Σοφία αλλά να μην ήσουν χρυσή Ολυμπιονίκης ευγενούς αθλήματος. Σκέψου να σ’ έλεγαν Σοφία και να ήσουν σερβιτόρα, ταμίας στο σούπερ μάρκετ, εργάτρια στο κονσερβάδικο, υπάλληλος στο παπουτσάδικο, νεαρά δημοσιογράφος.

Σκέψου πριν ξεστομίσεις «γιατί δεν μίλησε τότε;» Σκέψου το, πριν καν το σκεφτείς αυτό.

Εκτός αν είσαι μια γυναίκα που ποτέ δεν απειλήθηκε με φτώχεια, διασυρμό και ανεργία. Εκτός αν είσαι μια γυναίκα που ποτέ δεν φοβήθηκε, που ποτέ δεν δούλεψε, ποτέ δεν κινδύνεψε να χάσει κάτι, που όλα πήγαν πρίμα στη ζωή της, που μεγάλωσε σε γυάλινο πύργο και χρυσό κλουβί.

Σκέψου να την έλεγαν Σοφία, αλλά όχι Μπεκατώρου. Να μην ήταν η χρυσή ολυμπιονίκης του ευγενούς αθλήματος. Σκέψου να ήταν η μαθήτρια κόρη σου, η φοιτήτρια αδελφή σου, η εργάτρια μάνα σου. Σκέψου πριν ξεστομίσεις «ε, κάτι θάκανε κι αυτή, αφού δε μίλησε τότε». Σκέψου τί θα ‘κανες αν σου έλεγε για τον αδελφό σου, το θείο, τον παππού, το γείτονα, τον αφεντικό της. Σκέψου αν θα την πίστευες ή αν θα την έβριζες πουτάνα. Σκέψου αν αφού την πίστευες, πήγαινες να σπάσεις στο ξύλο το γείτονα κι ερχόταν η αστυνομία και μαζευόταν η γειτονιά. Σκέψου τη ντροπή της και τ’ αδηφάγα λόγια του «κόσμου». Σκέψου αν θα της συμπαραστεκόσουν και θα πήγαινες μαζί της να το καταγγείλεις ή θα τη συμβούλευες να το κρύψει «για το καλό της»- για το καλό σου δηλαδή.

Σκέψου. Και στείλε ένα χαμόγελο στις γυναίκες που τολμάνε να μιλήσουν, γιατί μιλάνε και για σένα κι ας μην το καταλαβαίνεις.

Πηγή:Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…