Σκέψεις για παραιτήσεις από την «Eπιτροπή των Eιδικών» - Δεν είμαστε γλάστρες...

Έντονο παρασκήνιο και αναστάτωση στην «επιτροπή Τσιόδρα»

NewsRoom 15/11/2021 | 11:08

Η περιβόητη φράση που ξεστόμισε χωρίς κανένα δισταγμό ο Μάκης Βορίδης πριν αρκετές μέρες και που αποκάλυψε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί αγνοώντας την Επιτροπή των Ειδικών, έχει προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων.

Η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών πως «ακόμη κι αν μας πει να πάμε σε lockdown οι επιστήμονες, δε θα το κάνουμε», έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια και φαίνεται πως μεταξύ των 33 επιστημόνων το όλο θέμα έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις.

Εξάλλου, τόσο αυτή η φράση όσο και η αποστροφή του λόγου του πως «πλέον η επιτροπή απαντά όταν ερωτάται», κάθε άλλο παρά κολακευτικές είναι για τους εμπειρογνώμονες, που εδώ και σχεδόν 2 χρόνια έχουν δώσει τη μάχη τους απέναντι στην πανδημία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το matrix24.gr υπάρχουν τουλάχιστον τρία μέλη της «Επιτροπής Τσιόδρα» -γνωστά και μη εξαιρετέα ως προς το πόσο… μη αρεστά είναι στο Μαξίμου- που σκέφτονται πολύ σοβαρά, αν δουν ότι εκτροχιάζεται (εντελώς) η πανδημία, να τα… βροντήξουν, ξεκαθαρίζοντας δύο πράγματα: πως αν η Ελλάδα γίνει ολόκληρη ένα μεγάλο Μπέργκαμο, δε θα έχουν καμία ευθύνη.

Και, δεύτερον, ότι έπειτα από δεκαετίες επιστημονικής και ακαδημαϊκής πορείας, δεν τούς αρέσει ο ρόλος της «γλάστρας». Για το συγκεκριμένο «αγκάθι» προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η θέση και η στάση του Σωτήρη Τσιόδρα. Είναι γνωστό όμως πως ο καθηγητής ακούει πολύ συχνά παράπονα και παρατηρήσεις από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής.