Newsroom

Newsroom

Σκέψεις για αντικατάσταση του "Τειρεσία" με pointsystem

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση του «Τειρεσία» και στην αντικατάσταση του από ένα σύστημα βαθμολόγησης των πολιτών…

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση του «Τειρεσία» και στην αντικατάσταση του από ένα σύστημα βαθμολόγησης των πολιτών που έχουν συναλλαγές με τις τράπεζες προκειμένου να δώσει διέξοδο στην ασφυξία υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» το νέο μοντέλο θα είναι στα πρότυπα του βρετανικού συστήματος όπου θα απεικονίζονται όλες οι σχέσεις κάθε δανειολήπτη με τις τράπεζες (όλα τα δάνεια και τις κάρτες που έχει κάποιος σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα) και σε ένα βαθμολόγιο (pointsystem) θα εμφανίζεται η συναλλακτική συμπεριφορά του πελάτη.

Με αυτό τον τρόπο θα αναλαμβάνει η κάθε τράπεζα την ευθύνη της συναλλαγής-συνεργασίας με έναν πελάτη αναλαμβάνοντας το αντίστοιχο ρίσκο.

Σήμερα υπολογίζεται ότι καταχωρισμένα στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία είναι περίπου 1,6 εκατ. φυσικά -και νομικά- πρόσωπα, επειδή δεν πλήρωσαν τις επιταγές ή τις δόσεις των δανείων τους.