ΓΣ

Γιώργος Σταμάτης

Σκεφτείτε να μην είχε λυθεί και το Μακεδονικό

Δείτε την νέα ταινία με την Μονρόε. Κλείστε τις ενημερωτικές εκπομπές #108 και στις επόμενες εκλογές στείλτε σπίτι τους διαχρονικά εθνικά επικίνδυνους.

Υπάρχει μια θεωρία συνωμοσίας για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε, σύμφωνα με την οποία η διασημότερη ξανθιά ήθελε απλά να προχωρήσει σε μία fake προσπάθεια αυτοκτονίας. Κάποιοι όμως πλησίασαν τον ψυχολόγο της, και για δικούς τους λόγους, κατάφεραν το fake να βγει αληθινό.

Δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν ισχύει, αλλά δεν μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Σε αυτές τις καταστάσεις οι αποστάσεις μεταξύ αλήθειας και ψεύδους είναι μικρές και πάντα καιροφυλακτούν όσοι επιθυμούν να τις εκμεταλλευτούν.

Κι αυτός είναι ο φόβος μου για την φημολογία της αναπόφευκτης σύγκρουσης Ελλάδας – Τουρκίας, που διασπείρεται έντονα το τελευταίο διάστημα από κυβερνητικές πηγές και από τα ΜΜΕ.

Η λογική λέει ότι πρόκειται για μία προσπάθεια των δύο κυβερνητικών πλευρών να ξανά κερδίσουν το ακροατήριο τους, εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται την άνοιξη.

Όμως αν ισχύει αυτό, όταν στον αντίποδα έχεις μία μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα, υπό την ηγεσία ενός καθεστωτικού Προέδρου, που αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, τότε ο κίνδυνος το επίπλαστο να γίνει πραγματικό, αυξάνεται.

Όπως αυξάνεται κι επειδή υπάρχει ένα μισθωμένο σύνολο εγχώριων πομπών, που αποκαλεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό, άλλοτε ως Μωυσή και άλλοτε ως μέγα στρατηλάτη και αναμορφωτή των Ενόπλων Δυνάμεων, φουσκώνοντας αδύναμα μυαλά.

Το ίδιο χρονικό διάστημα που χωρίς απόφαση ΚΥΣΕΑ, χωρίς σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, αποφασίστηκε η μεταφορά πολεμικού υλικού από τα ακριτικά νησιά στην Ουκρανία, ναρκοθετώντας την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για την στελέχωση των ακριτικών μονάδων από την πρώτη ημέρα της θητείας των οπλιτών.

Κι όλα αυτά, όταν η κυβέρνηση γνώριζε ότι ο εκ νέου εξοπλισμός των νησιών θα αργούσε, και η Τουρκία θα είχε την ευκαιρία να τοποθετήσει την αποστρατικοποίηση, πιο επιτακτικά στο διπλωματικό τραπέζι.

Σκεφτείτε, λοιπόν, τώρα να μην είχε λυθεί και το Μακεδονικό, και να υπήρχε και στον Βορρά μια ακόμη οδός πρόσβασης για χώρες με καθεστωτικές ηγεσίες.

Οι σύμμαχοι μας είτε θα μας ανάγκαζαν με fast track διαδικασία να δεχτούμε να μπει η Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ, με την έως τότε Συνταγματική της ονομασία, δηλαδή Μακεδονία, είτε Πούτιν και Ερντογάν θα είχαν δικό τους στρατόπεδο στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Τόσο απλά θα ήταν τα πράγματα.

Και τόσο ΕΘΝΙΚΑ επωφελής είναι η Συμφωνία των Πρεσπών για την Εθνική μας Κυριαρχία.-

Και γι’ αυτό τα συλλαλητήρια του 2018, που συμμετείχε ενθέρμως το τωρινό κυβερνητικό κόμμα χρηματοδοτούνταν από ρωσικές πηγές (Απέλαση Ρώσων Διπλωμάτων από την κυβέρνηση Τσίπρα, 2018).

Κάνοντας ξεκάθαρη και διαυγή την διαφορά της πατριωτικής απο την πατριδοκάπηλη στάση.

Οπότε, δείτε την νέα ταινία με την Μονρόε. Κλείστε τις ενημερωτικές εκπομπές #108 και στις επόμενες εκλογές στείλτε σπίτι τους διαχρονικά εθνικά επικίνδυνους.

Έως τότε κρατήστε την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, που σε αντίθεση με τις άναρθρες κραυγές της ΝΔ το 1987, τηρεί για μια ακόμη φορά πατριωτική στάση:

«Ο Ερντογάν να γνωρίζει, όταν απειλεί την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ότι απέναντί του δεν έχει έναν αδύναμο και απερχόμενο Πρωθυπουργό αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είμαστε όλοι ενωμένοι.»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση έκανε η Γιάννα Τερζή το βράδυ της Παρασκευής μέσα από το…

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι συμβαίνει με την έρευνα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος;

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι συμβαίνει με την έρευνα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος;

Aν και έχουν περάσει τόσοι μήνες οι έρευνες συνεχίζονται δίχως αποτέλεσμα, κάτι που εγείρει ερωτήματα για…

Εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το φετινό εορταστικό ωράριο λειτουργίας, οι 3 Κυριακές που…