Σκάστε για μία φορά, επιτέλους

Ακούω τον Βαγγέλη Βενιζέλο να ξεσπάει για το άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη και στεναχωριέμαι. Ακούω την Φώφη Γεννηματά να λέει πως η κυβέρνηση θα ενοχοποιήσει και τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ντρέπομαι (για την κυβέρνηση φυσικά). Φώφη μου στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για Βενιζέλο ανεξαρτήτως ονόματος.

skaste

Ακούω τους φιλελεύθερους φίλους μας (όχι δεξιούς προς θεού, αυτούς του ΚΙΝΑΛ εννοούμε), να οργίζονται. Ξέρετε… αυτούς που “κατάπιαν” αμάσητο τον Άδωνη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη και το λοιπό ακροδεξιό συρφετό και κάνουν αντιπολίτευση για τον Καμμένο.

Αλλά μιας και κάνετε τον κόπο να εκφράσετε τον αποτροπιασμό σας, θα θέλαμε να μας εξηγήσετε ΓΙΑΤΙ είναι κακό να ελέγχεται ένας πρώην πρωθυπουργός;

Μήπως επειδή οι πρωθυπουργοί είναι άνθρωποι υπεράνω υποψίας ή το αξίωμα από μόνο του αρκεί για να μας καθησυχάσει και επιβεβαιώνει αυτομάτως την αξιοπιστία του κάθε αξιωματούχου;

Τόσα λίγα μας δίδαξε άραγε η σύγχρονη ιστορία;

Από την άλλη βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς την τιμιότητα και το κύρος των ανθρώπων που αποτέλεσαν επιλογές του ίδιου του Κώστα Σημίτη την περίοδο διακυβέρνησης του, αυτομάτως ντρέπεσαι για την εμπλοκή του ονόματος του σε άνοιγμα λογαριασμών.

Γιατί αν εξαιρέσεις τον Γιάννο Παπαντωνίου, τον Τσουκάτο, τις υπερκοστολογήσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, το C4I, το “πάρτι” στα εξοπλιστικά και την υγεία, το Χρηματιστήριο, τον Άκη Τσοχατζόπουλο, την εμπλοκή μέχρι και του Τάσου Μαντέλη -μεταξύ άλλων- στην υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens, το ακατάσχετο τάισμα των εθνικών εργολάβων και τα δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, δεν μπορείς να καταλογίσεις τίποτε στον Κώστα Σημίτη και την κυβέρνηση του. Τίποτα. Απολύτως. 

Έχω την εντύπωση πως δεν γίνεται να είναι τόσο θρασείς η κυρία Γεννηματά και ο κύριος Βενιζέλος, ώστε αντί να βγάλουν τον σκασμό που μετά από τόσα χρόνια κυβερνήσεων που έφεραν την χώρα σε αυτά τα αδιέξοδα αλλά και την αποδεδειγμένη -και με το παραπάνω- συμμετοχή παλιών τους “συντρόφων” σε σκάνδαλα άνευ προηγουμένου, παρόλα αυτά να εξακολουθούν να κουνάνε το δάχτυλο.

Καμία έρευνα, για κανένα πρόσωπο, δεν αμαυρώνει το πρόσωπο. Τουναντίον, αν είσαι αθώος θα βγεις πιο δυνατός από την διαδικασία αυτή. Στο ΠΑΣΟΚ, που άλλαξαν ΑΦΜ και διεύθυνση γιατί οι αλλαγές στις σχέσεις φέρνουν ανανέωση, καλό θα ήταν για μία φορά να μη μιλήσουν και να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Αρκετά με τις βαρύγδουπες δηλώσεις, τις φανφάρες και τις προκλήσεις σας.

Γιατί είναι πρόκληση απέναντι σε αυτόν τον λαό πρώτα να τον πείθεις ότι “τα φάγατε μαζί”, μετά να παρελαύνουν στις οθόνες του τα εκατομμύρια που έκλεψαν οι πρωτοκλασάτοι σου, εσύ να διατυμπανίζεις την αθωότητα σου και να μιλάς για… «περιστασιακούς ενοίκους της εξουσίας». Σταματήστε να κουνάτε το δάχτυλο.

Για μία φορά, επιτέλους, ΣΚΑΣΤΕ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr