Σκασμός εσύ Αντωνάκη μου

Η ιστορία της κοινής πορείας του Αντώνη Σαμαρά και της ονομασίας της πΓΔΜ, αμφισβητεί ακόμα και τον Μαρξ, καθώς επαναλαμβάνεται και τη δεύτερη φορά, ως τραγωδία. Κανένα στοιχείο φάρσας, δεν υπάρχει στην σταδιοδρομία ενός επαγγελματία πολιτικού που έχτισε την καριέρα του πάνω στον εθνικισμό και τη ραδιουργία. Του πολιτικού που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993 με αφορμή το "Μακεδονικό" και τώρα χρησιμοποιεί, ως μαριονέτα, τον "πατροκτόνο" και ανεπαρκή Κυριάκο, πάλι με φόντο το Μακεδονικό... με ολίγη από προσφυγικό, πατρίδα, θρησκεία και ασφάλεια.

skasmos esy antonaki mou

«Εμείς εδώ γιορτάζουμε τη νικηφόρα ναυμαχία του Ναυαρίνου… άλλοι βυθίζονται στις Πρέσπες», δήλωσε στις κάμερες, από την Πύλο όπου βρισκόταν, ο Αντώνης Σαμαράς, όταν έγινε γνωστή η απόφαση της Βουλής των Σκοπίων για το “Ναι” στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αντώνης Σαμαράς, είναι πολλά, αλλά δεν είναι αμόρφωτος. Ξέρει πολύ καλά τι λέει και σε ποιο κοινό απευθύνεται.

Ξέρει πως στη ναυμαχία του Ναυαρίνου δεν πολέμησαν οι Έλληνες. Η επανάσταση το 1827, όταν και έλαβε χώρα η ναυμαχία, είχε σχεδόν κατασταλεί ολοκληρωτικά από τις δυνάμεις του Ιμπραήμ και τις εμφύλιες συρράξεις που είχαν προηγηθεί. Η ναυμαχία του Ναυαρίνου ήταν το αποτέλεσμα της συνθήκης του Λονδίνου μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, που άνοιγε το δρόμο για την αποδυνάμωση του Μέτερνιχ και την ανεξαρτησία της Ελλάδας που θα γινόταν -επί της ουσίας- προτεκτοράτο με προστάτιδες δυνάμεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει πως το κοινό του δε γνωρίζει τον Κόδριγκτον, το Δεριγνύ και το Χευδεν. Οι πιο πολλοί ίσως μάλιστα πιστεύουν πως ο Μυαούλης και ο Κανάρης κατατρόπωσαν την αρμάδα των Οθωμανών και των Αιγυπτίων στο Ναυαρίνο. Μικρή σημασία έχει. Ο Αντώνης ξέρει τι κάνει. Το εθνικό ντοπάρισμα ποτέ δεν τον έβλαψε στην καριέρα του. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας “κατασκευάσει” με τη στήριξή  του στις εσωκομματικές εκλογές, ένα κακόηχο φερέφωνο στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ευελπιστεί να επιστρέψει θριαμβευτής στην εξουσία, καβάλα στο μισαλλόδοξο “άρμα” του εθνικισμού.

Μιας και ο λόγος, όμως, τελευταία, για τα “μυστικά κονδύλια” του Υπουργείου Εξωτερικών, ας θυμηθούμε, μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση από το παρελθόν… που έχει την κακιά συνήθεια να κυνηγάει τον Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή η -πραγματική- ιστορία έχει να κάνει με τα περιβόητα “μυστικά κονδύλια” του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία και είχαν εκτιναχθεί κατά την περίοδο της υπουργίας Σαμαρά και για τα οποία υπήρξαν καταγγελίες -και από τον Κ. Μητσοτάκη- ότι ένα μεγάλο μέρος τους κατέληξε σε τσέπες Ελλήνων δημοσιογράφων και εκδοτών.

Οι επίσημες μάλιστα καταγγελίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήταν πολύ συγκεκριμένες. Ο πατέρας του Κυριάκου και της Ντόρας, είχε κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά πως έκανε χρήση αυτών των κονδυλίων (δηλαδή δημοσίου χρήματος), ώστε να χρηματοδοτήσει την προσωπική προβολή του και να χτίσει καλές δημόσιες σχέσεις με γνωστά ΜΜΕ.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες της εποχής, όταν ο  Α. Σαμαράς έφευγε και λίγο πριν αναλάβει προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης το υπουργείο Εξωτερικών, (1992), είχαν -μυστηριωδώς- καταστραφεί πολλά από τα παραστατικά των δαπανών αυτών.

Κάπως έτσι και μετά από πολύ μελάνι, η υπόθεση μπήκε τελικά στο αρχείο καθώς οι συνολικές δαπάνες και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είχαν χειριστεί τη χρηματοδότηση αυτή, δεν επαρκούσαν από μόνες τους να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση.

Εμείς απλώς το αναφέρουμε.

Όπως λοιπόν θα έλεγε και η Μάρω Κοντού στο υπέροχο “Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα”… «σκασμός εσύ Αντωνάκη μου»

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Φωτιά στην Λάρισα: Περιορίστηκαν οι φλόγες μετά από ολονύχτια μάχη – Καταγγελίες για εμπρησμό

7027394

Φωτιά στην Λάρισα: Περιορίστηκαν οι φλόγες μετά από ολονύχτια μάχη – Καταγγελίες για εμπρησμό

Η φωτιά ξέσπασε στον προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης, στο Ομορφοχώρι του Δήμου Κιλελέρ στην Λάρισα

Οι Προτάσεις μας

Θερινές εκπτώσεις 2026: Ξεκινούν 13 Ιουλίου – Πότε λήγουν και τι πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές

ermou_xristougenna_magazia_kyriaki

Θερινές εκπτώσεις 2026: Ξεκινούν 13 Ιουλίου – Πότε λήγουν και τι πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) υπενθυμίζει ότι οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αναγράφουν, μαζί…

Marfin: Από τον… ένοχο στον σωρό το 2010 στο usb απ’το παγκάκι το 2020 και τώρα σε ένα «ανώνυμο mail» που «έλυσε» την υπόθεση σύμφωνα με τον Χρυσοχοΐδη

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Marfin: Από τον… ένοχο στον σωρό το 2010 στο usb απ’το παγκάκι το 2020 και τώρα σε ένα «ανώνυμο mail» που «έλυσε» την υπόθεση σύμφωνα με τον Χρυσοχοΐδη

Για ανώνυμο mail που κατονόμασε τρία άτομα ως υπαίτιους της εμπρηστικής επίθεσης στη Marfin και…

Προκλητική ανακοίνωση των συνδικαλιστών αστυνομικών Ηλείας υπέρ των συναδέλφων τους που πυροβόλησαν τον 20χρονο στο Άργος

7026694

Προκλητική ανακοίνωση των συνδικαλιστών αστυνομικών Ηλείας υπέρ των συναδέλφων τους που πυροβόλησαν τον 20χρονο στο Άργος

«Οι Ηλείοι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα του κλάδου τους στην περιοχή…

Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί παρά την προκλητική εισαγγελική πρόταση

AT OMONOIAS 1024x473 1

Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί παρά την προκλητική εισαγγελική πρόταση

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ η εισαγγελική πρόταση έκανε λόγο για απαλλαγή των…

Απίστευτο περιστατικό σε πτήση της Ryanair από Θεσσαλονίκη για Μόναχο: Έσπασε το παράθυρο και τραυματίστηκε επιβάτης

ryanaik

Απίστευτο περιστατικό σε πτήση της Ryanair από Θεσσαλονίκη για Μόναχο: Έσπασε το παράθυρο και τραυματίστηκε επιβάτης

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Ryanair αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε την αλλαγή πορείας, επιστρέφοντας το…

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με ΑΠΟΨΕΙΣ

Άγιοι Τόποι: Η διαρκής Νάκμπα και ο διωγμός των Χριστιανών ως πάγια ισραηλινή πολιτική

AP25335299642258

Άγιοι Τόποι: Η διαρκής Νάκμπα και ο διωγμός των Χριστιανών ως πάγια ισραηλινή πολιτική

Η ιστορική συνέχεια της εθνοκάθαρσης του 1948, η οργανική εξέλιξη του σιωνιστικού δόγματος και η…