Σκάνδαλο υποκλοπών: Στην Ελλάδα η επιτροπή PEGA – Ζητά να δει όλα τα εμπλεκόμενα άτομα και τον τον Μητσοτάκη

Σε δεινή θέση βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς στην Ελλάδα, για την διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, θα βρίσκεται η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) στις 3-4/11, ζητώντας να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και όσους η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να κληθούν στην εξεταστική της Βουλής.

ypoklopes photo 1

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις  στις έρευνες για την αποκάλυψη της αλήθειας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) που έρχεται στην Ελλάδα στις 3-4 Νοεμβρίου, ζήτησε να δει τα πρόσωπα που φέρεται να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Όπως έκανε γνωστό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, η Pega καλεί μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.

Επίσης καλεί τον Κώστα Τσιάρα. Την ίδια μέρα θα δει επίσης  τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, την επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο.

Παράλληλα ζητά συναντήσεις με τον Χρήστο Σπίρτζη και τους δημοσιογράφους Δάφνη Παπαδοπούλου, Νικόλα Λεοντόπουλο, Τάσο Τέλλογου και Γιάννη Σουλιώτη.

Πρόκειται για πρόσωπα που επέλεξε να μην καλέσει η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής, καθώς το Μαξίμου επιχείρησε να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση, κουκουλώνοντας την αλήθεια: μια εξέλιξη που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ζητά παρέμβαση της ευρωπαϊκής αστυνομίας

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως η PEGA προέβη σε άλλη μια κίνηση που ουσιαστικά αμφισβητεί τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθώς ζήτησε με τον πλέον επίσημο τρόπο την παρέμβαση της ευρωπαϊκής αστυνομίας.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…