Σκάνδαλο τηλεκατάρτισης: Μέχρι την Κύπρο έφτασαν οι απευθείας αναθέσεις Βρούτση

Απευθείας ανάθεση η οποία εγείρει αρκετά ερωτήματα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σκανδάλου με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης επιστημόνων μέσω voucher, καθώς αφορά απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις λίγους μήνες πριν, με μέτοχο μία κυπριακή εταιρεία και ένα φυσικό πρόσωπο.

4090135

H απευθείας ανάθεση πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία THE BRIDGE OF TRUST (HELLAS) LTD και αφορούσε στην «παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥ στην υλοποίηση της Πράξης «Ειδικό Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον κορονοϊό που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ οριζομένων από το ΥΠΟΙΚ», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με τη σύμβαση ο ανάδοχος υποχρεούνταν αρχικά να «εκπονήσει μία μελέτη για την οργάνωση της ομάδας εργασίας, την ανάθεση ρόλων και καθηκόντων, την κατανομή του ανθρωποχρόνου στις ενότητες εργασιών και στον προγραμματισμό των εργασιών του αναδόχου σε σχέση με τις απαιτήσεις του έργου». 

Στη δεύτερη φάση του έργου η ανάδοχος εταιρεία αναλάμβανε να «ενημερώσει και να παρέχει οδηγίες προς τους ωφελούμενους – επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα», Ειδικότερα τα στελέχη της αναδόχου εταιρείας «θα διαχειρίζονται λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με την υλοποίηση της εν λόγω δράσης, θα προετοιμάζουν λίστες με συχνές ερωτήσεις και αντίστοιχες απαντήσεις και θα δίνουν πληροφορίες και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους μέσω των τηλεφωνικών γραμμών της ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥ που θα λειτουργούν ειδικά για την δράση».

5ecbb73b825e6346e329a252
 

Με λίγα λόγια η εταιρεία αναλάμβανε να παρέχει πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα για τους ενδιαφερόμενους. Το κόστος της απευθείας ανάθεσης ανήλθε σε 59.592,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και 73.894,08 μαζί με τον ΦΠΑ. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι κατά πόσο έπρεπε να αναλάβει μία εταιρεία τη συγκεκριμένη εργασία, αντί να το πράξουν κάποιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δίχως επιπλέον κόστος ή κάποια άλλη εταιρεία με εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς η THE BRIDGE OF TRUST (HELLAS) LTD ιδρύθηκε μόλις τον Αύγουστο του 2019. Ένα μήνα μετά την άνοδο της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία.

Τελικά μετά την ματαίωση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το σάλο που ξέσπασε για το πρόγραμμα Βρούτση η απευθείας ανάθεση στην εταιρεία ματαιώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο, με νέα υπουργική απόφαση.

Μετοχικό κεφάλαιο 500 ευρώ και συνέταιρο κυπριακή εταιρεία

Τα ερωτήματα όμως δεν σταματούν εδώ προς την πλευρά Βρούτση όπως και τα αξιοπερίεργα της απευθείας ανάθεσης. Η THE BRIDGE OF TRUST (HELLAS) LTD εμφανίζεται να έχει έδρα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Σόλωνος 73 και Ιπποκράτους. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, ιδρύθηκε μόλις λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2019, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 500 ευρώ. Ως έταιροι εμφανίζονται ένα φυσικό πρόσωπο ο Σπυρίδων Κοντονάσιος αλλά και μία κυπριακή εταιρεία, η AANG HOLDINGS GROUP LIMITED και έχουν καταβάλλει από 250 ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Η AANG HOLDINGS GROUP LIMITED είναι μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο. 

 

5ecbb72a825e633f0a5e7115
 

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη της Κύπρου η εταιρεία εγγράφηκε στο μητρώο τον Απρίλιο του 2019 με έδρα τη Λεμεσό. Ως διευθυντής και γραμματέας της εταιρεία εμφανίζεται ο Ανδρέας Γεωργίου, δικηγόρος στην Κύπρο το γραφείο του οποίου εμφανίζεται να έχει διαχειριστεί στο παρελθόν και άλλες εταιρείες τέτοιου τύπου. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της AANG HOLDINGS GROUP LIMITED και εταίρος στην THE BRIDGE OF TRUST (HELLAS) LTD που έλαβε το έργο από το Βρούτση, καθώς επίσης και γιατί προτιμήθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία παρά το γεγονός ότι είχε ιδρυθεί μόλις λίγους μήνες πριν.

Πηγή: documentonews.gr 

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…