Σκάνδαλο Σαρκοζί: Ποινή φυλάκισης 4 χρόνων για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας πρότειναν οι εισαγγελείς

Οι Γάλλοι εισαγγελείς πρότειναν την καταδίκη σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τον πρώην γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στη δίκη του για το σκάνδαλο διαφθοράς κατά την προεδρία του. 

NewsRoom 09/12/2020 | 17:51

Για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, οι εισαγγελείς πρότεινα ότι πρέπει να εκτείσει τα δύο χρόνια στη φυλακή, ενώ τα άλλα δύο με αναστολή. Ο 65χρονος πρώην Γάλλος πρόεδρος κατηγορείται για σκάνδαλο διαφθοράς και κατάχρησης, αφού κατά τη διάρκεια της προεδρίας του προσπάθησε να δωροδοκήσει το δικαστικό λειτουργό και συγκατηγορούμενο του, Ζιλμπέρ Αζιμπέρ με αντάλλαγμα πληροφορίες για την πορεία εισαγγελικής έρευνας στα οικονομικά του κόμματος του. Μαζί τους διώκεται, επίσης, και ο δικηγόρος του Σαρκοζί, Τιερί Ερτσόγκ.

Οι εισαγγελείς αιτήθηκαν την ίδια ποινή των τεσσάρων χρόνων τόσο για τον δικαστικό λειτουργό όσο και τον δικηγόρο του πρώην προέδρου. Υπενθυμίζεται ότι ο Νικολά Σαρκοζί, είναι ο πρώτος πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας που κάθισε στο εδώλιο, υπηρέτησε στο ύπατο αξίωμα της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012.

Η εν λόγω δίκη, που είναι αποτέλεσμα πολυετούς εισαγγελικής έρευνας για διαφθορά τόσο κατά την προεδρία όσο και κατά την προεκλογική του εκστρατεία του Σαρκοζί, γίνεται στο 32ο κακουργιοδικείο του Παρισιού με τον Σαρκοζί να δηλώνει λίγες μέρες νωρίτερα πως «δεν διέπραξε ποτέ την παραμικρή πράξη διαφθοράς», ενώ ορκίστηκε να συνεχίσει «μέχρι το τέλος», για να καθαρίσει το όνομά του στη δίκη