Newsroom

Newsroom

Σκάνδαλο Pegasus: Σαρώνουν τα κινητά των ευρωβουλευτών για παρακολουθήσεις

Σε εγρήγορση οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου μετά το λογισμικό παρακολούθησης που εντοπίστηκε στα κινητά τηλέφωνα του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της υπουργού Άμυνας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες

2152816

Μετά την αποκάλυψη ότι «εξωτερικό» λογισμικό παρακολούθησης εντοπίστηκε στα κινητά τηλέφωνα του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της υπουργού Άμυνας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες, ξεκίνησε μια διαδικασία σάρωσης και των κινητών των ευρωβουλευτών από τις αρχές του Ευρωκοινοβουλίου. 

Την αποκάλυψη έκανε στο Κόκκινο 105,5 ο Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας ότι οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου θορυβήθηκαν από το «σκάνδαλο Pegasus» και προχωρούν στον έλεγχο των κινητών των ευρωβουλευτών.

Αναλυτικότερα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως «τώρα οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου ελέγχουν τα κινητά ευρωβουλευτών -ανάμεσα σε άλλους και του ιδίου- για το αν έχει μολυνθεί το κινητό τους από το Pegasus.

O Δημήτρης Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά πως «ότι σε μισή ώρα θα ελεγχθεί το δικό του κινητό».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…