Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Στο επίκεντρο ο Γρ. Δημητριάδης μετά τις νέες αποκαλύψεις

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, «η ενεργοποίηση του Predator στην Ελλάδα έγινε μετά από “γέφυρα” επαφών που δημιουργήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και πως εκείνοι που συμμετείχαν στις συνεννοήσεις φαίνεται να ήταν γνωστοί του Γρ. Δημητριάδη»

Αποκαλύψεις που προέρχονται από μάλλον φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης, αλλά και μια αμήχανη αντίδραση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που βρέθηκε να μιλάει για «εικασίες» και «μύθους» και να κατηγορεί όσους ασκούν κριτική ότι «όποιος δεν μπορεί να παράγει πολιτική για τα μεγάλα και σοβαρά, καταφεύγει στην αναπαραγωγή μύθων».

Τα νέα στοιχεία έρχονται στο φως, εν όψει και της επίσκεψης στην Αθήνα της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2-3 Νοεμβρίου), που ερευνά τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων. Να θυμίσουμε ότι η PEGA έχει ζητήσει τη συνδρομή της Europol για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Η παρακολούθηση Χρυσοχοΐδη

Η πρώτη -νέα- αποκάλυψη προήλθε από δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, όπου χωρίς να κατονομάζεται, φωτογραφίζεται ο πρώην σύμβουλος και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης ως το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων (πολιτικών αντιπάλων και μη) και επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (που επίσης δεν κατονομάζεται, αλλά είναι σαφές ότι πρόκειται για τον πρώην υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.)

Επίσης, εμφανίζει τον Γρηγόρη Δημητριάδη ως το πρόσωπο που πιθανόν έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποκλοπές με το Predator, για την αποτυχημένη απόπειρα παρακολούθησης κι άλλου πολιτικού προσώπου, αλλά και για κάνει λόγο για άλλο πολιτικό που επιχειρήθηκε να παρακολουθηθεί αλλά απέφυγε την παγίδα, και μάλιστα για ιδιωτικούς λόγους»!

Και οι αποκαλύψεις του… ΒΗΜΑΤΟΣ

Η νέα βόμβα θα σκάσει από το ΒΗΜΑ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι «η ενεργοποίηση του Predator στην Ελλάδα έγινε μετά από “γέφυρα” επαφών που δημιουργήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και πως εκείνοι που συμμετείχαν στις συνεννοήσεις φαίνεται να ήταν γνωστοί του Γρ. Δημητριάδη».

Θυμίζει βεβαίως ότι τα περισσότερα από όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας έχουν ήδη αποκαλυφθεί από το Insidestory. Ωστόσο, υπάρχει ένα καινούργιο στοιχείο και αυτό είναι ο ρόλος ανιψιού του πρωθυπουργού.

Πηγή: efsyn.gr

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε; Ένα ερώτημα που απασχολεί επαναστάτες, διανοούμενους, ακτιβιστές και γενικότερα πολιτικούς δρώντες για…

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Βραζιλία, όπου διασώστες έσπευσαν…

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την κατηγόρησε ότι «ξηλώνει» σήμερα τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα…