Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Ο υπουργός Χατζηδάκης στη λίστα της ΕΥΠ και του Predator

Απόδειξη συγκοινωνούντων δοχείων με τις παρακολουθήσεις και των Διακόπουλου, Αλεξόπουλου και Παπαχελά, ενώ «άκουγαν» και τον Κύρτσο

χατζηδάκης

Από την πρώτη στιγµή το Documento έκανε λόγο για παράκεντρο ΕΥΠ – Predator συνδέοντας τους δύο αυτούς βραχίονες του επιτελικού παρακράτους, οι οποίοι αποτελούσαν και αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Σήµερα η εφηµερίδα αποκαλύπτει άλλες τέσσερις περιπτώσεις κοινής παγίδευσης και παρακολούθησης από τα δύο «πλοκάµια» του παράκεντρου, οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε αυτές των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη. Στο φως έρχεται επίσης η παρακολούθηση ακόµη ενός ευρωβουλευτή από την ΕΥΠ, ο οποίος εκλέχθηκε µε τη Ν∆ και προσθέτει το όνοµά του δίπλα σε αυτό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας και νυν Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο διευθυντής της «Καθηµερινής» Αλέξης Παπαχελάς, ο ευρωβουλευτής που διαγράφηκε από τη Ν∆ και παραιτήθηκε από το ΕΛΚ Γιώργος Κύρτσος, ο πρώην σύµβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού που εξωθήθηκε σε παραίτηση στις 19 Αυγούστου 2020 Αλέξανδρος ∆ιακόπουλος αλλά και ο αντιναύαρχος ε.α., γενικός διευθυντής της Γενικής ∆ιεύθυνσης Αµυντικών Εξοπλισµών Αριστείδης Αλεξόπουλος ήταν θύµατα παρακολούθησης της ΕΥΠ.

Ενας προς έναν

Ας πάρουµε τα ονόµατα µε την αντίστροφη σειρά.

• Ο Αρ. Αλεξόπουλος, όπως είχε σηµειώσει το Documento από την αποκάλυψη της δεύτερης λίστας Predator, ήταν στόχος παρακολούθησης λόγω της θέσεώς του και κυρίως λόγω του µεγάλου κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τα εξοπλιστικά προγράµµατα. «∆εν έχω τίποτε να πω. ∆εν ξέρω τίποτε, δεν έχω να πω τίποτε. Σας ευχαριστώ» ήταν η απάντηση που έδωσε στην εφηµερίδα ο αντιναύαρχος ε.α. όταν ρωτήθηκε σχετικά.

• Προτού ακόµη ο Αλ. ∆ιακόπουλος καταδείξει µε τα λεγόµενά του στο Open τον Αύγουστο του 2020 µία από τις πολλές απόπειρες συλλογικής εξαπάτησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δηλώνοντας on air ότι «ναι, (σ.σ.: το «Oruç Reis») έχει κάνει έρευνες για να µην κοροϊδευόµαστε…», φαίνεται να ένιωθε ξένο σώµα για το Μέγαρο Μαξίµου. Απ’ ό,τι φαίνεται η δήλωση, που σµπαράλιασε τα ψεύδη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου και νονού της διαβόητης λίστας χειραγώγησης της κοινής γνώµης µέσω των συστηµικών ΜΜΕ Στέλιου Πέτσα, επέφερε εκτός από την παραίτησή του και την παρακολούθησή του µέσω του Predator και της ΕΥΠ.

• Για τον Γ. Κύρτσο, ο οποίος τον περασµένο Μάιο προσχώρησε στην ευρωοµάδα Renew Europe που συνδέεται µε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εµανουέλ Μακρόν, το ενδιαφέρον παρακολούθησης –µέσω µόνο της ΕΥΠ– φαίνεται να ήταν έντονο. Ο λόγος ήταν πως από τότε που δηµιουργήθηκαν ρωγµές στη σχέση του πρώην «γαλάζιου» ευρωβουλευτή µε τον πρωθυπουργό ο πρώην δηµοσιογράφος κρίθηκε επικίνδυνος, µε αποτέλεσµα να αποτελέσει τον δεύτερο ευρωβουλευτή της χώρας µας του οποίου οι επικοινωνίες έπεσαν στα δίχτυα της παρακρατικής λειτουργίας της υπηρεσίας.

«∆εν µε εκπλήσσει το γεγονός ότι ο αρχικοριός Μητσοτάκης είχε οργανώσει, µέσω ΕΥΠ, συστηµατική παρακολούθηση όλων των δραστηριοτήτων µου και όλων των επαφών µου, συµπεριλαµβανοµένων των φιλικών και οικογενειακών. Αυτό είναι το ήθος του Μητσοτάκη… Θα κάνω ό,τι µπορώ στην Ελλάδα και την ΕΕ για να βρεθεί επιτέλους αντιµέτωπος µε τις ευθύνες του» απάντησε στην εφηµερίδα.

KYRTSOS 1
 

• Ο διευθυντής της «Καθηµερινής» είναι ο δεύτερος δηµοσιογράφος που ήταν θύµα όλων των παράνοµων µεθόδων που µετήλθε το παράκεντρο ΕΥΠ – Predator. Οπως είχε επισηµάνει το Documento από την πρώτη λίστα, ο Αλ. Παπαχελάς έγινε αντιληπτός από το πολιτικό κέντρο του επιτελικού παρακράτους ως πηγή κινδύνου, διότι µπορούσε «να σύρει τον χώρο της Ν∆ σε επιλογές πέραν του Κυρ. Μητσοτάκη». Παράλληλα, η ολιστική παρακολούθηση του δηµοσιογράφου σχετιζόταν µε τη συλλογή πληροφοριών για πτυχές του νεοδηµοκρατικού γίγνεσθαι, οι οποίες πιθανώς να είχαν διαφύγει της προσοχής του παράκεντρου, ενώ µέσω του Αλ. Παπαχελά θα µπορούσαν να προκύψουν πληροφορίες για τις προθέσεις επιχειρηµατιών και τις επαφές µε ξένους παράγοντες. «∆εν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο» απάντησε στο Documento ο διευθυντής της «Καθηµερινής», ο οποίος µαζί µε τον Χρήστο Αγραφιώτη, στέλεχος του οµίλου των Αλαφούζων, ήταν στο στόχαστρο του παρακράτους.

PAPAXELAS

«∆εν έχετε καµιά απόδειξη»

Από την πρώτη λίστα είχαµε υπογραµµίσει ότι µπορεί ο υπουργός Εργασίας να είναι πλήρως εναρµονισµένος µε τον πρωθυπουργό, αλλά από τους ωτακουστές του παράκεντρου κρίθηκε ότι ακολουθεί δική του ατζέντα σε θέµατα «επιχειρηµατικότητας». Προτού περάσουµε στην αποκάλυψη στοιχείων για τις δυσάρεστες –για το Μέγαρο Μαξίµου– πρωτοβουλίες του Κ. Χατζηδάκη σε σχέση µε την «επιχειρηµατικότητα» από τον καιρό που ζέσταινε την καρέκλα του υπουργού Ενέργειας, αξίζει να παρατεθεί η απάντησή του στην εφηµερίδα.
«Και πώς το ξέρετε αυτό;» αναρωτήθηκε όταν τον ενηµερώσαµε ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ, τονίζοντάς του ότι τα υπόλοιπα θα τα δει δηµοσιευµένα στο φύλλο. «∆εν το πιστεύω! Μου φαίνεται αδιανόητο για όλους τους προφανείς λόγους. Και συγκεκριµένα λόγω της γνωστής µου σχέσης µε τον πρωθυπουργό, της συµπόρευσής µας τόσα χρόνια και λόγω του ότι δεν έχω κρύψει από κανέναν τίποτε, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχετε προσκοµίσει καµιά απόδειξη» συµπλήρωσε.

Τα προεόρτια

Ο υπουργός βρίσκεται οµολογουµένως σε κακό φεγγάρι. Μία βδοµάδα µετά τη συµπερίληψη του ονόµατός του στην πρώτη λίστα Predator η «Εστία» της περασµένης Κυριακής τον «φωτογράφισε» σε ρεπορτάζ του Μανώλη Κοττάκη, σύµφωνα µε το οποίο «ο πρωθυπουργός φέρεται ότι οµολόγησε σε υπουργό του πως τον παρακολουθούσε γιατί νόµιζε ότι αδικούσε φίλους του στον τοµέα της Ενέργειας». Την ίδια µέρα που η «Εστία» τον περιέγραφε ως θύµα παρακολούθησης το οποίο ενηµερώθηκε από τον ωτακουστή του για την παρακολούθηση, ο Κ. Χατζηδάκης εµφανίστηκε στην εκποµπή του Γιώργου Αυτιά προσφέροντας στιγµές γέλιου στους τηλεθεατές της εκποµπής του παραλίγο υποψήφιου µε τη Ν∆ παρουσιαστή.

Παραθέτουµε τη στιχοµυθία επί λέξει:

Αυτιάς: Εχετε µιλήσει µε τον κ. Μητσοτάκη µετά την…
Χατζηδάκης: Εχω µιλήσει.
Αυτιάς: Τι σας είπε;
Χατζηδάκης: Ε, τι να µου πει τώρα ο άνθρωπος!
Αυτιάς: Εσείς τι του είπατε;
Χατζηδάκης: Τι να πούµε… ∆ηλαδή, δεν µπορώ να… (ακατάληπτα)
Αυτιάς: Μάλιστα. Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω…
Χατζηδάκης: Να πιστέψω, να πιστέψω δηλαδή ότι…
Αυτιάς: Αντιλαµβάνοµαι!
Χατζηδάκης: …µε παρακολουθούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ∆εν…
Αυτιάς: ∆εν το διανοείστε αυτό το πράγµα. Μάλιστα. Το καταλαβαίνω. Υπουργέ, στα βόρεια υποψήφιος, έτσι; Γιατί έχουµε και εκλογές, ε; (γέλια)

Μία ήταν η απορία που προέκυψε στον νου όσων είδαν το σχετικό βίντεο: τι πραγµατικά κατάλαβε ο Γ. Αυτιάς;

Νοµοθετικός πανικός

Σε αυτό το πλαίσιο το Μέγαρο Μαξίµου αποφάσισε να επισπεύσει την κατάθεση του νοµοσχεδίου για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδοµένων των πολιτών προς διαβούλευση, µε σκοπό να βάλει ταφόπλακα στις προσπάθειες διαλεύκανσης του πολύκροτου σκανδάλου που έχει βασικό πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Αυτή η απόδειξη αρκεί;

∆υστυχώς για τον αντιπρόεδρο της Ν∆, τα πράγµατα γίνονται χειρότερα για τον ίδιο και –κυρίως– για τον πολιτικό του προϊστάµενο µε το κακό συνήθειο να κρυφακούει τις συνοµιλίες του µισού υπουργικού συµβουλίου και των στενών συνεργατών του. Σύµφωνα µε στοιχεία που βρίσκονται εν γνώσει του Documento, ο Κ. Χατζηδάκης ως υπουργός Ενέργειας στις 21 Νοεµβρίου 2020 έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ του Μητσοτάκη να συνοµιλεί µε τον Π.Π., στέλεχος της ∆ΕΗ.

Αντικείµενο ενδιαφέροντος της συνοµιλίας είναι η «Σαρωνίδα». Φυσικά δεν εννοούσαν την περιοχή, αλλά το πρότζεκτ που αφορά τη Σαρωνίδα και έχει αποκληθεί «µικρό Ελληνικό». Το φλέγον θέµα είναι ποιος θα υλοποιήσει το συγκεκριµένο πρότζεκτ, δηλαδή ποιος επιχειρηµατίας θα επωφεληθεί από αυτή την επένδυση σε συνθήκες fast track. Ως εκ θαύµατος, ενάµιση µήνα µετά «ανασχηµατίστηκε» και µεταπήδησε στο υπουργείο Εργασίας. Ο νοών νοείτω.

Η επένδυση στο «μικρό Ελληνικό»

Μία από τις υποθέσεις που φαίνεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento ότι είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ «γαλάζιων» στελεχών είναι το λεγόμενο «μικρό Ελληνικό». Πρόκειται για μια επένδυση σε έκταση 6.500 στρεμμάτων στην περιοχή της Σαρωνίδας που εγκρίθηκε στις 22 Ιουνίου 2022 από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής είναι ο Αδωνης Γεωργιάδης, ενώ το σχετικό ΦΕΚ έγκρισης της επένδυσης –δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου 2022– υπογράφηκε επίσης από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Οπως ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων από τα ΜΜΕ, η μεγάλη επένδυση του «μικρού Ελληνικού», η οποία έλαβε το επίσημο όνομα «Saronida Olympos Golf Project», ανέρχεται στο ύψος των 840 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει «περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας». Το σημαντικότερο όμως που προκάλεσε το «μικρό Ελληνικό» ήταν έριδες μεταξύ πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ αναφορικά με το ποιος επενδυτής θα αναλάβει την επίμαχη επένδυση, η οποία θεωρείται «φιλέτο».

Βάσει όσων ανακοινώθηκαν, η εταιρεία που ανέλαβε να υλοποιήσει την επίμαχη επένδυση είναι η ΒΗΤΑ Ανάπτυξης Ακινήτων ΑΕ, γνωστή και ως Vita Development. Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος με γήπεδο γκολφ, ελικοδρόμιο, μαρίνα, τουριστικό χωριό, τουριστικό λιμένα, χώρους αναψυχής, άθλησης και ψυχαγωγίας, εμπορικούς χώρους, καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αφαλάτωσης και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων.

Μεγάλο μέρος της επίμαχης έκτασης των 6.500 στρεμμάτων είναι ιδιοκτησίας του Αστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υγειονομικών «Η Υγεία». Μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ο εν λόγω συνεταιρισμός πραγματοποίησε γενική συνέλευση. Σύμφωνα με τα πρακτικά, ένα από τα φλέγοντα θέματα συζήτησης ήταν η ενημέρωση των μελών αναφορικά με την επίμαχη επένδυση.

Βάσει των όσων αναγράφονται στα πρακτικά ο συνεταιρισμός «υπέγραψε στις 5.9.18 σύμβαση με βάση το πλαίσιο συνεργασίας που είχε εγκριθεί από τη γενική συνέλευση με την εταιρεία Vita Development. Στις 27/12/18 αυτή η υπό 5/9 σύμβαση ενσωματώθηκε στις υπ’ αριθμ. 10857 και 10858 συμβολαιογραφικές πράξεις, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον φάκελο ΕΣΧΑΣΕ για την υποβολή του στο ENTERPRISE GREECE. Διότι το πρώτο βήμα ήταν να ετοιμαστεί ο φάκελος της επένδυσης με τη διαδικασία ΕΣΧΑΣΕ, που για όσους δεν το γνωρίζουν σημαίνει Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίμαχη γενική συνέλευση είχε παρευρεθεί ο Ακης Σκλάβος, υπεύθυνος Στρατηγικής Μονάδας Επενδύσεων του Enterprise Greece, που παρείχε λεπτομερή ενημέρωση στα μέλη του συνεταιρισμού αναφορικά με την εξέλιξη της επένδυσης.
Παραμένει άγνωστο ποιοι ήταν οι άλλοι επενδυτές που ήθελαν να αναλάβουν το συγκεκριμένο φαραωνικό έργο και οι οποίοι φέρεται πως είχαν την εύνοια στελεχών της ΝΔ όπως ο Κωστής Χατζηδάκης. Αυτό που είναι γνωστό όμως και αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η εταιρεία που τελικά ανέλαβε την επένδυση του «μικρού Ελληνικού», δηλαδή η Vita Development, συνεργάζεται, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, με την AGC Equity Partners. Μια εταιρεία η οποία είχε έρθει πρόσφατα στα φώτα της δημοσιότητας έπειτα από δημοσίευμα του Documento.

Συγκεκριμένα, στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου το Documento αποκάλυψε ότι στις 22 Νοεμβρίου 2021 δημοσιεύτηκε ΦΕΚ βάσει του οποίου απονεμήθηκε τιμητική πολιτογράφηση στον Ουαλίντ Αμπού Σουντ, πρόεδρο της εταιρείας AGC Equity Partners, η οποία έχει αγοράσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης και κατασκευάζει το ξενοδοχείο Four Seasons στη Μύκονο. Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί σε ΜΜΕ, η Vita Development «είχε πρωτοξεκινήσει το επίσης σημαντικό τουριστικό πρότζεκτ στον Καραπέτη της Μυκόνου, το οποίο ανέλαβαν αργότερα οι Αραβες της AGC Equity Partners…».

Ο Ουαλίντ Αμπού Σουντ, ο οποίος έλαβε την τιμητική πολιτογράφηση μέσω συστατικών επιστολών που έλαβε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, συνδέεται παράλληλα άμεσα επιχειρηματικά τόσο με τον Πούτιν όσο και με τον Ερντογάν.

Πηγή: Documentonews.gr

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

ΕΚΑΒ

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

6028608

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

«Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Δεν είναι σκοπός για μένα…

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος