Newsroom

Newsroom

Σκάνδαλο Novartis: Ξημερώματα έκλεισε την υπόθεση η ανακρίτρια για να μη γίνει κατ’αντιπαράσταση εξέταση Βαξεβάνη – Μανιαδάκη

Η μεθόδευση αυτή της ανακρίτριας, που είχε μάλιστα προαναγγελθεί από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αφαιρεί από τους κατηγορούμενους το δικαίωμά τους να προσφύγουν με τις ξεκάθαρες ενστάσεις εις βάρος της στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που δεν θα μπορούσε να αποφύγει την ικανοποίηση των αιτημάτων που άπτονται των αναφαίρετων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και κυρίως του αιτήματος του Κώστα Βαξεβάνη για την κατ΄αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Νίκο Μανιαδάκη

Όπως ήδη από χθες, Τετάρτη είχε αποκαλύψει το documentonews.gr ότι η ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου προκειμένου να μην ικανοποιήσει κανένα εύλογο νομικό αίτημα του Κώστα Βαξεβάνη αλλά και άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση και κυρίως για να μπλοκάρει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του εκδότη του Documento με τον Nίκο Μανιαδάκη που θα αποδείκνυε για ακόμη μια φορά με τον πιο περίτρανο τρόπο την σκευωρία που στήθηκε σε βάρος όλων όσων αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis, η κυρία Αλεβιζοπούλου έσπευσε τα ξημερώματα να στείλει τυπικές κλήσεις σε όσους έχει καταστήσει κατηγορουμένους κλείνοντας έτσι την ανάκριση.

Η μεθόδευση αυτή της ανακρίτριας, που είχε μάλιστα προαναγγελθεί από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αφαιρεί από τους κατηγορούμενους το δικαίωμά τους να προσφύγουν με τις ξεκάθαρες ενστάσεις εις βάρος της στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που δεν θα μπορούσε να αποφύγει την ικανοποίηση των αιτημάτων που άπτονται των αναφαίρετων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και κυρίως του αιτήματος του Κώστα Βαξεβάνη για την κατ΄αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Νίκο Μανιαδάκη. Και ακριβώς επειδή ο Κώστας Βαξεβάνης και οι νομικοί παραστάτες του Γιάννης Μαντζουράνης και Βασίλης Καπερνάρος είχαν ερμηνεύσει σωστά τις προθέσεις της ανακρίτριας έσπευσαν χθες, Τετάρτη πρωί να καταθέσουν ενώπιόν της κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία που όπως φάνηκε η κυρία Αλεβιζοπούλου δεν ήθελε με τίποτα να παραλάβει.

Συγκεκριμένα, χθες, Τετάρτη ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα αλλά και της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, Ελένης Μετσοβίτου – Φλουρή προκειμένου να βάλουν φραγμό στην μεθόδευση της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου να κλείσει άρον άρον την ανάκριση για τη δήθεν σκευωρία της Novartis παραλείποντας κομβικές ανακριτικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, με τη διαδικασία της κατάθεσης εγγράφων ο Κ. Βαξεβάνης προσήλθε συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και κατέθεσε το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας του με το Νίκο Μανιαδάκη της 1ης Μαΐου του 2018. Πρόκειται για τη συνομιλία από την οποία προκύπτουν ξεκάθαρα οι εκβιασμοί του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου ο τότε προστατευόμενος μάρτυρας να αλλάξει στάση και να πάρει πίσω όπως και έγινε όλα όσα είχε αποκαλύψει μέχρι τότε για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis.

Ο Κ. Βαξεβάνης προέβη σε αυτή την κίνηση, μετά τη διαρροή πληροφοριών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ότι η ανακρίτρια μεθοδεύει την κήρυξη του πέρατος της ανάκρισης ενδεχομένως και ως το προσεχές Σαββατοκύριακο χωρίς να προβεί σε σημαντικές ανακριτικές πράξεις για τη διακρίβωση της αλήθειας. Μάλιστα ο δημοσιογράφος κατέθεσε εκτός από το ηχητικό ντοκουμέντο με το Νίκο Μανιαδάκη την έκθεση απομαγνητοφώνησης της εν λόγω συνομιλίας, καθώς και την έκθεση εργαστηριακής ανάλυσης του πραγματογνώμονα Γ. Καραθανάση από την οποία προκύπτει η γνησιότητα της αμοντάριστης συνομιλίας. Το περιεχόμενο της επίμαχης συνομιλίας είχε ήδη κατατεθεί σε προγενέστερο στάδιο από τον Κ. Βαξεβάνη στην ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου, ο οποίος τότε είχε ζητήσει εγγράφως την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με το Νίκο Μανιαδάκη.

Το εύλογο αυτό αίτημα δεν έγινε ποτέ δεκτό από την κυρία Αλεβιζοπούλου η οποία κάλεσε μόνο σε συμπληρωματική κατάθεση το Νίκο Μανιαδάκη. Όπως μάλιστα αποδείχτηκε όταν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της νέας κατάθεσης Μανιαδάκη, η εξέταση του από την ανακρίτρια υπήρξε απολύτως πλημμελής, αφού δεν του έθεσε κανένα ερώτημα για τα φλέγοντα ζητήματα που αναδεικνύονταν περίτρανα από το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Κ. Βαξεβάνη.

Μετά και από αυτή την κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην οποία προφανώς η κυρία Αλεβιζοπούλου προέβη αναγκαστικά, ο Κ. Βαξεβάνης υπέβαλλε εκ νέου αίτημα για κατ’ αντιπαράστασή εξέτασή του με τον παλιό πληροφοριοδότη του και σήμερα κατήγορο Νίκο Μανιαδάκη, χωρίς για μία ακόμη φορά να λάβει απάντηση από την ανακρίτρια. Ενόψει λοιπόν της εσπευσμένης κήρυξης του πέρατος της ανάκρισης που όλως περιέργως φαίνεται ότι μεθοδεύει η κυρία Αλεβιζοπούλου, ο Κ. Βαξεβάνης αναγκάστηκε να προσέλθει την Τετάρτη για να καταθέσει το σημαντικό αυτό αποδεικτικό υλικό ενημερώνοντας στη συνέχεια για τις εξελίξεις τόσο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα όσο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου – Φλουρή για το γεγονός ότι η κυρία Αλεβιζοπούλου δεν έχει απαντήσει σε κανένα εύλογο έγγραφο αίτημα του από το ξεκίνημα της ανάκρισης μέχρι και σήμερα.  Κάτι που σημαίνει ότι ο δημοσιογράφος δεν θα μπορεί πλέον να προσφύγει ούτε στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο σε βάρος της ανακρίτριας, για τη μεθόδευσή της να μην προβεί σε καμία νέα ανακριτική πράξη με βάση τα αιτήματά του, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Ο Κ. Βαξεβάνης και οι συνήγοροί του ζήτησαν την Τετάρτη τόσο από τον κύριο Πλιώτα όσο και από την κυρία Μετσοβίτου να παρέμβουν έστω και την ύστατη στιγμή και να δώσουν εντολή να ικανοποιηθεί το αίτημα του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με το Νίκο Μανιαδάκη, αφού έχει πλέον αποδειχτεί ότι η κυρία Αλεβιζοπούλου απέφυγε με ιδιαίτερη επιμέλεια και για ανεξήγητους λόγους να θέσει το Νίκο Μανιαδάκη προ των τεράστιων ευθυνών του την ώρα που απροκάλυπτα ψευδομαρτυρούσε ενώπιον της.

Πηγή: Documentonews.gr

ΟΗΕ κατά Ταλιμπάν: Ενδεχόμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η μεταχείριση των γυναικών

ΟΗΕ κατά Ταλιμπάν: Ενδεχόμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η μεταχείριση των γυναικών

Η χρήση δημόσιων μαστιγώσεων, με τελευταία τα παραδείγματα μιας γυναίκας και ενός άνδρα που μαστιγώθηκαν…