Σκάνδαλο Novartis: Στο διαπλοκιστάν του Μητσοτάκη επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή

Σε μια κανονική χώρα οι ειδήσεις θα είχαν ως πρώτο θέμα την αλλοίωση του εγγράφου του FBI. Η κυβέρνηση θα ήταν στα όρια της πολιτικής κατάρρευσης. Το ΠΑΣΟΚ που είναι και λίγο ΚΙΝΑΛ θα ζούσε την κόλαση του.

8047b1d0342480f9482eba1c70b1cf98 2

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέλεξε στο πολιτικό του συμβούλιο τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ήταν μια οφειλομένη τιμή στον άνθρωπο που με τις πράξεις και τη συμπεριφορά του προήγαγε την ηθική και τις ιδέες της παράταξης.

Το σκάνδαλο Novartis υπάρχει μεν, είναι ακατανόητο δε. Για την πλειοψηφία του κόσμου το σκάνδαλο Novartis είναι μια θολή κατάσταση που αδυνατεί να την παρακολουθήσει.

Είναι ένας δυσνόητος λαβύρινθος χωρίς να φαίνεται καμία έξοδος. Παρόλες τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις, σ’αυτό το αδιέξοδο επενδύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και γι’ αυτό δεν ανησυχούν. Το όνομα του Λοβέρδου σβήστηκε στη μετάφραση, ή στο αλλοιωμένο κείμενο του FBI που δόθηκε προς μετάφραση, αλλά η είδηση εξαφανίστηκε. Όλοι οι καθώς πρέπει μεγαλοδημοσιογράφοι-νεκροθάφτες ειδήσεων, τη θάβουν όσο ποιο βαθειά μπορούν.

Κανονικά σε μια κανονική χώρα και όχι στο διαπλοκιστάν του Μητσοτάκη, οι ειδήσεις θα είχαν ως πρώτο θέμα την αλλοίωση του εγγράφου του FBI. Η κυβέρνηση θα ήταν στα όρια της πολιτικής κατάρρευσης. Το ΠΑΣΟΚ που είναι και λίγο ΚΙΝΑΛ θα ζούσε την κόλαση του.

Όμως στο διαπλοκιστάν επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή και όλο το enfant gâté της δημοσιογραφίας, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Ψεκάζουν, σκουπίζουν, εξαφανίζουν.

Ο κόσμος στην πραγματικότητα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι διατελέσαντες υπουργοί υγείας τα έχουν πάρει από τη Νovartis. Φαίνεται ξεκάθαρα από την προνομιακή μεταχείριση που είχε η εταιρία στην Ελλάδα. Το παραδέχτηκε η ίδια η Novartis στις ΗΠΑ. Όμως ο κόσμος αδυνατεί και με το δίκιο του να παρακολουθήσει τον λαβύρινθο των διαδρόμων, τις μεθοδεύσεις όπου εμπλέκονται εισαγγελείς, υπηρεσιακοί παράγοντες, υπουργοί, προστατευόμενοι μάρτυρες. Ακούει ονόματα δικαστικών και αδυνατεί να κατανοήσει ποιοι είναι οι “καλοί” και ποιοι οι “κακοί” της υπόθεσης. Ο κόσμος έχει μπουχτίσει. Και ανέχεται τη βρωμιά της εξουσίας γιατί πιστεύει ότι δεν θα βγάλει άκρη.

Οι πολίτες κοιτάζουν απηυδισμένοι και παραδομένοι. Αυτό ακριβώς που επιδιώκει η κυβέρνηση. Το σύστημα Μητσοτάκη λατρεύει να ακούει το “όλοι το ίδιο είναι”. Το προκαλεί και το ενισχύει. Το σκάνδαλο Novartis είναι θαμμένο από το σύστημα της διαπλοκής του Μητσοτάκη. Το ότι εμείς φωνάζουμε δεν τους ενοχλεί. Μας έχουν επικοινωνιακά περιχαρακωμένους. Αυτό που τρέμουν είναι μην διαχυθεί η αλήθεια και τη πάρει χαμπάρι ο κόσμος. Εκεί την έχουν βάψει.

Το μεγάλο πρόβλημα σήμερα με το σκάνδαλο Novartis, είναι το ποιος ή ποιοι θα έχουν τη δύναμη να το πάρουν επάνω τους, να παρακάμψουν τα αδιέξοδα και τους κλειστούς διαδρόμους της ατιμωρησίας και να ενημερώσουν τους πολίτες με στοιχεία για την λεηλασία του δημοσίου χρήματος και την παρακρατική συγκάλυψη του. Αυτό είναι το ζητούμενο. Κάποιος, ή κάποιοι να παρακάμψουν τη σιωπή της διαπλοκής, τη συσκότιση της εξουσίας, τις τρικλοποδιές του παρακράτους και να δείξουν την υπόθεση Novartis γυμνή και εγκληματική όπως είναι. Ακόμα κι αν υπάρξει ατιμωρησία λόγω των μεθοδευμένων παραγραφών, κάποιος να πει την αλήθεια στον κόσμο. Ειδάλλως όλοι οι ένοχοι θα δηλώνουν αθώοι και δικαιωμένοι, θα ζητάνε τα ρέστα και θα πίνουν εις υγείαν των κορόιδων που τους ανέχονται.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…