Newsroom

Newsroom

Σκάνδαλο Novartis: Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Μ. Σαλμάς – Η αλήθεια για την πορεία του πορίσματος του ΓΕΔΔ

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς προσήλθε ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis.

5878d7161dc524ee148b4594

Ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας το 2012 ,είχε παραγγείλει την διενέργεια ελέγχου για μη διαφανείς διαδικασίες στη φαρμακευτική εταιρεία. Το πρώτο πόρισμα που προέκυψε μετά της έρευνα ήταν από την πλευρά του ΣΕΥΥΠ και ήταν μόνο 8 σελίδες αμέσως μετά την έρευνα ανέλαβε ο Γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες μετά τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας ότι κακώς δεν έστειλε το πόρισμα στο εισαγγελέα ο πρώην γενικός επιθεωρητής δημοσίας διοίκησης η νέα επιθεωρήτρια κ Μαρία Παπασπύρου εξήγησε με ανακοίνωση της ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες ώστε να ερευνηθεί η υπόθεση και ότι το πόρισμα εστάλει αρχικά στο ΕΟΦ και εν συνέχεια στο ΣΔΟΕ λόγο της αρμοδιότητας του για περαιτέρω οικονομικό έλεγχο. Όπως χαρακτηρίστηκα αναφέρει στην χθεσινή της ανακοίνωση «Η υπόθεση ουδέποτε έκλεισε από τον Γραφείο Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αφού μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση από το ΣΔΟΕ».

Αξίζει να σημειωθεί όπως άλλωστε αναφέρει και η ανακοίνωση της ΓΕΔΔ «Η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης διαβιβάσθηκε άμεσα στον κ. Υπουργό Υγείας και στον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και στις προτάσεις της έκθεσης ζητούντο οι ενέργειες του Υπουργείου Υγείας για την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης όπως ήταν η διερεύνηση ευθυνών Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας, που είχαν Διευθυντική θέση ή άλλη ιδιότητα για την τεκμηρίωση τέλεσης ή μη πειθαρχικού παραπτώματος και ύπαρξης κωλύματος συμφέροντος κατά το άρθρ. 36 του Ν. 3528/07. Εντωμεταξύ τον Ιανουάριο του 2013 σε απαντητική του επιστολή ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης προς τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας τονιζόταν εμφατικά ότι «πέραν των όσων αναφέρονται αναλυτικά στην οικεία Έκθεση ελέγχου, δεν δύνατο δια της εις άτοπον απαγωγής να εκπονηθεί οιαδήποτε περαιτέρω λίστα συμμετεχόντων με έξοδα φαρμακευτικών εταιρειών». Όπως εξηγεί στην ανακοίνωση του η ΓΕΔΔ «το Υπουργείο Υγείας μπορούσε να αναζητήσει από τον Διεθνή Φορέα ISPOR (ο οποίος δεν ενέπιπτε στην αρμοδιότητα του ΓΕΔΔ) την τελική λίστα εγγραφής των Ελλήνων συμμετεχόντων, όπως αυτή αποτυπώθηκε κατά την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου στις 3-11-2012 και κάθε άλλο στοιχείο, εάν ενδιαφερόταν να έχει πληρέστερη εικόνα από εκείνη του Πορίσματος του ΓΕΔΔ για τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων Επαγγελματιών Υγείας και να εξετάσει στην συνέχεια τίνι τρόπω καλύφθηκαν τα έξοδα συμμετοχής τους για κάθε περίπτωση».

Και καταλήγει «Για τα ανωτέρω δεν προέκυψε οιαδήποτε
έρευνα με πρωτοβουλία του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, παρά μόνο με εντολή
του Υπουργού Υγείας κ. Παν/τη Κουρουμπλή στις 29-4-2015 ζητήθηκε η διενέργεια
ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών στελέχους
του Υπουργείου Υγείας που συμμετείχε στο Συνέδριο της ISPOR στο Βερολίνο, το
αποτέλεσμα της οποίας ουδέποτε κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή
Δημόσιας”

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…