Σκάνδαλο Novartis: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – Ακροβασίες λογικής και διαστρέβλωση της αλήθειας

Δεν έχουν όριο οι μεθοδεύσεις και οι παράνομες πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας

5044852

Με πρόφαση την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επιχειρούν να συνδέσουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικά τον ενοχλητικό γα τις αποκαλύψεις του, Κώστα Βαξεβάνη, με την τέλεση αδικημάτων για τα οποία επιθυμούν να ελέγξουν τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Με ένα κατάπτυστο σκεπτικό που στηρίζεται στην αυθαίρετη ερμηνεία των γεγονότων και το οποίο αποδεικνύει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξόντωση κάθε αντίθετης φωνής και προσωπικά η δολοφονία χαρακτήρα του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, πλήττοντας έτσι την ίδια την ελευθεροτυπία, οι τριάντα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υπογράφουν την πρόταση για τη διερεύνηση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημ. Παπαγγελὀπουλου, εμφανίζονται να συνδέουν τα οσα καταγγέλλει σε βάρος του πρώην υπουργού η πρώην εισαγγελέας, Γεωργία Τσατάνη, με την ανεξάρτητη έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη και της δημοσιογραφικής ομάδας του για τα «έργα και τις ημέρες της».

Με μια άλογη διατύπωση και μια ακροβατική σύνδεση γεγονότων, επιχειρούν όπως διατυπώνουν τα συμπεράσματα τους να συνδέσουν την υποτιθέμενη επιθυμία του Δημ. Παπαγγελόπουλου να παρέμβει στην έρευνα της Γεωργίας Τσατἀνη για το σκάνδαλο Βγενόπουλου με τις αποκαλύψεις που είχε κάνει σε βάρος της πρώην εισαγγελέως ο Κώστας Βαξεβάνης και οι οποίες είχαν οδηγήσει σε δύο πειθαρχικές καταδίκες της από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Ακριβώς μάλιστα μετά από αυτές τις αποκαλύψεις που κατεδεικνυαν την επιθυμία της κας Τσατανη να απαλλαγούν δια παντός ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του, όπως και πέτυχε αρχικά με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, η δικογραφία άνοιξε εκ νέου και είχε σαν αποτέλεσμα την άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων σε βάρος του αποθανόντα τραπεζίτη και άλλων προσώπων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Δείτε τον κουτοπόνηρο και άκρως συκοφαντικό τρόπο, καθώς δεν στηρίζεται πουθενά, με τον οποίο στην πρόταση τους οι 30 βουλευτές της ΝΔ, επί της ουσίας καταγράφουν την επιθυμία του Κυβερνώντος κόμματος για ποινικοποίηση του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ και προσωπικά του… αμετανόητου Κώστα Βαξεβάνη.

Αφού λοιπόν αναφέρουν στην πρότασητους ότι «προκύπτει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επηρέαζε εισαγγελικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους προκειμένου να διαπράττονται αξιόποινες πράξεις» και «συγκεκριμένα φέρεται να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος φυσικών προσώπων που ήθελε να στοχοποιήσει και εν συνεχεία χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα αποστέλλοντας τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να διενεργούνται σε βάρος των ατόμων που στοχοποιούσε προκαταρκτικές εξετάσεις», στη συνέχεια κι αφού επικαλούνται ως θέσφατο την κατάθεση Τσατανη στην προανακριτική επιτροπή, αναφέρουν ότι: «από όσα κατήγγειλε η πρώην Εισαγγελέας κα Τσατάνη υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος επιθυμούσε να αφαιρεθεί ο φάκελος της δικογραφίας της υπόθεσης Βγενόπουλου και λοιπών από την κα Τσατάνη και προς τούτο μάλιστα επέδειξε ενδιαφέρον πέραν τον καθηκόντων του ζητώντας να συμμετάσχει και ο ίδιος, πράγμα που απαγορεύεται από την μυστικότητα της ανάκρισης, σε συναντήσεις εισαγγελικών λειτουργών που θα συζητούνταν ενέργειες για την υπόθεση, ενώ παράλληλα προκύπτει ότι τηλεφώνησε στις 22 Νοεμβρίου 2015 στην τότε Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, κατά χρόνο που η ίδια χειριζόταν την υπόθεση Γ. Βγενόπουλου και της υπέδειξε, μη έχων σχετικό δικαίωμα ή εξουσία, συγκεκριμένο δικονομικό χειρισμό, ήτοι την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελέα Ελένη Ράικου. Της δήλωσε περαιτέρω, ότι αν η ίδια δεν συμμορφωθεί προς την υπόδειξη, δεν θα κάνει αυτή Χριστούγεννα με την οικογένειά της».

Στη συνέχεια, κι εδώ αναδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η πρόθεση τους με αφορμή την έρευνα για τον Δημήτρη Παπαγγελοπουλο να «χτυπήσουν» και τον Κώστα Βαξεβάνη καθώς συνδέουν δύο τελείως διαφορετικά ζητήματα, αναφέρουν… Η συνέχεια στο Documentonews.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…