Newsroom

Newsroom

Σκάνδαλο Novartis: Κανένα στοιχείο ενοχής για Βαξεβάνη – «Ξεσκεπάστηκε» η στημένη δίωξη

Χτύπημα στη στημένη δίωξη εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη από την Αντεισαγγελέα Ελένη Μετσοβίτου.

5484030 1

Ανατροπή στο πολιτικό σχέδιο για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Κώστα Βαξεβάνη και των άλλων δημοσιογράφων που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis φέρνει η απαλλακτική εισήγηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου, για απαλλαγή όλων των δημοσιογράφων καθώς δεν προκύπτει κανένα στοιχείο ενοχής τους.

Η απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ενημερωνόταν ανελλιπώς για όλα τα δήθεν στοιχεία κατά τη διάρκεια της ανάκρισης -παρωδία που διενήργησε η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπουλου η οποία άσκησε και τις κατάπτυστες ποινικές διώξεις καταδεικνύει πλέον περίτρανα το παρασκηνιακό παιχνίδι που στήθηκε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να τιμωρηθούν, όχι μόνο δια της δολοφονίας χαρακτήρα, αλλά και μέσω ποινικής εμπλοκής ο Κώστας Βαξεβάνης, αλλά και η Γιαννα Παπαδάκου καθώς και οι λοιποί δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν εκτενώς με το σκάνδαλο και τόλμησαν να αποκαλύψουν κάθε πτυχή του όπως είναι βεβαίως η εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Ζητά παραπομπή Παπαγγελόπουλου και εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς

Στον αντίποδα, η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των τριών εισαγγελέων Κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ελένη Μετσοβίτου προσάπτει στους εισαγγελικούς λειτουργούς την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, αφαιρώντας όμως από το κάδρο το αδίκημα της σύστασης συμμορίας.

Στον κάλαθο των αχρήστων οι καταγγελίες Μιωνή

Ως προς τις καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή περί εκβιαστικών πρακτικών από τους Δ. Παπαγγελόπουλο και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου, Γιάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρο Τάρκα, η πρόταση της αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι στο σύνολο της απαλλακτική.

Πλέον, τη σκυτάλη παίρνει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο. Σε κάθε περίπτωση, η εισαγγελική πρόταση της κ. Μετσοβίτου αποτελεί καίριο πλήγμα στους υπέρμαχους του αφηγήματος περί «σκευωρίας Novartis».

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…