Σκάνδαλο με Γερμανικά υποβρύχια στο Ισραήλ – Εμπλέκουν τον δικηγόρο του Νετανιάχου

Η αστυνομία του Ισραήλ ξεκίνησε έρευνα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της βιομηχανίας ThyssenKrupp και του προσωπικού δικηγόρου του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα με την DW.

5836c2161dc524ab3a8b463c

Το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ζήτησε έρευνα για το συμβόλαιο κατασκευής 3 υποβρυχίων που υπέγραψε η ισραηλινή κυβέρνηση με την Γερμανία.

Τα νέα ήρθαν στο πλαίσιο αποκαλύψεων σύμφωνα με τις οποίες η κατασκευάστρια εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems εκπροσωπήθηκε στο Ισραήλ από τον Ντέηβιντ Σιμρόν, που είναι ο προσωπικός δικηγόρος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που ελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία και στο πλαίσιο άλλων εξελίξεων στο θέμα…ο γενικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα που θα διενεργηθεί από την αστυνομία σχετικά με διάφορες πλευρές του ζητήματος» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο Σιμρόν που αρνήθηκε οποιοδήποτε παράπτωμα καλωσόρισε την έρευνα. «Είμαι απόλυτα βέβαιος…οτι αντικειμενικοί, εξειδικευμένοι αξιωματούχοι θα βρουν, μια και για πάντα, ότι όλες οι πράξεις μου ήταν αλάνθαστες και ότι έπραξα σύμφωνα με τον νόμο και εντός γραμμής με συμφωνίες αντικρουόμενων συμφωνιών συμφερόντων» δήλωσε ο Σιμρόν.

Το γραφείο του Νετανιάχου με την σειρά του εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την απόλυτη πίστη του στην ακεραιότητα του Σιμρόν. Ο Σιμρόν εκπροσωπεί επίσης και τον Μίκι Γκανόρ, ένα άνθρωπο κλειδί στις πωλήσεις της ThyssenKrupp στο Ισραήλ.

Ο βιομηχανικός όμιλος δήλωσε πως δεν έχει κανένα συμβόλαιο με τον Σιμρόν.

Τα τρία υποβρύχια θα κοστίσουν περίπου 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια και όσοι ασκούν κριτική στον Νετανιάχου λένε πως έδιωξε τον πρώην υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιαλάν επειδή χαρακτήρισε την συμφωνία ως αχρείαστη σπατάλη κεφαλαίων

Αυτό ήρθε επί των ανησυχιών από άλλες αντιπολιτευόμενες φωνές που ανησυχούν σχετικά με την καταστρεπτική ισχύ των υποβρυχίων.

Υπάρχουν αναφορές πως τα υποβρύχια θα μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Πρόκειται για τα υποβρύχια κλάσης Dolphin 2 που εκτός των 16 τορπιλών μπορούν να εκτοξεύσουν και πυραύλους κρουζ με εμβέλεια 1500 χιλιόμετρα.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…