Σκάνδαλο με διαγωνισμό στη Μαλακάσα και οσμή Βατοπεδίου

Θα είναι σαν να έγινε ανάθεση 4,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά θα... βαφτίζεται διαγωνισμός. Με αυτό το σχήμα της διαρκώς εκπληρούμενης προφητείας αλά Αγίου Παϊσίου, το υπουργείο ανέθεσε τη δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα, αφού ο fast track «διαγωνισμός» αφορούσε μία και μόνο εταιρεία.

mitarakis

Ο διαγωνισμός αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 7 Απριλίου και τρεις ημέρες μετά έληξε. Ακολουθήθηκε η οδός της μη προκήρυξης του διαγωνισμού και της απευθείας διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, όταν διαγωνισμός και διαπραγμάτευση γίνονται με μία εταιρεία, τότε οι έννοιες μοιάζουν να μη συμβαδίζουν με τα γεγονότα. Στον πίνακα αποδεκτών του τύποις διαγωνισμού υπήρχε μία μόνο εταιρεία, η Vitael AE, η οποία ως… εκ θαύματος πήρε και το έργο για τη δημιουργία της δομής.

Η Vitael AE ανήκει στον Βασίλη Βλοσερό, το όνομα του οποίου είχε περιφερειακή εμπλοκή στο σκάνδαλο Βατοπεδίου και σχετίστηκε με αγοραπωλησία ακινήτου που μισθώθηκε από το ΥΠΟΙΚ και η οποία είχε οσμή σκανδάλου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πέραν αυτών, ο Νότης Μηταράκης αποφάσισε να συστήσει στο νεοσύστατο υπουργείο Τεχνική Υπηρεσία. Αντί να αξιοποιήσει το απόθεμα μηχανικών που έχει το Δημόσιο στις τάξεις του, ακολούθησε την οδό των μετακλητών. Έτσι, στη θέση του προϊσταμένου τοποθετήθηκε ο «σαμαρικός» μηχανικός, Αριστείδης Ματιάτος, ο οποίος είχε διοριστεί και στην ατελέσφορη Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Ως εκ τούτου, οι πρωθυπουργικές δεσμεύσεις περί αξιοκρατίας στο Δημόσιο τσαλαπατήθηκαν για άλλη μια φορά στη γαλάζια κονίστρα της «τακτοποίησης» των στελεχών.

Απαντώντας στο Documento, πηγές του υπουργείου ισχυρίστηκαν ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς επί ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη αυτών των έργων αναλάμβανε το ΥΕΘΑ. Για τη νέα δομή στη Μαλακάσα επικαλέστηκαν τους ίδιους λόγους, αφού «οι άνθρωποι κοιμόντουσαν στις λάσπες». Τόνισαν δε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε εμπλακεί στην δημιουργία του πρώτου καμπ της Μαλακάσας επί ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Documentonews.gr 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό