ΣΚΑΙ: Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ οι "απεργοσπάστες" Παπαδρόσος και Υποφάντης

Επιχειρήθηκε στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού στο κανάλι με δήθεν "απεργιακό δελτίο"

NewsRoom 11/06/2021 | 08:11

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παραπεμπονται ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ, Βασίλης Παπαδρόσος, και ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης, κατηγορούμενοι ως απεργοσπάστες κατά τη χθεσινή γενική απεργία, στην οποία συμμετείχαν και οι δημοσιογράφοι.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ο ΣΚΑΙ αποτέλεσε θλιβερή εξαίρεση στην απεργία των δημοσιογράφων, επιχειρώντας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με "εκπομπή" το πρωί της Πέμπτης και σχεδιασμό για δελτία ειδήσεων. "Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες  από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζουν τα Καταστατικά των Ενώσεών τους", τονίζουν.

Στην ίδια ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι χθες δε δόθηκε οδηγία για απεργιακά δελτία, όπως επικαλέστηκαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί, ξεκαθαρίζοντας ότι από την απεργία εξαιρούνταν μόνο οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να τις καταγράψουν και όχι να τις μεταδώσουν «ζωντανά».