Newsroom

Newsroom

ΣΚΑΪ κι ο Γκέμπελς από τη ζήλια του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΣΚΑΪ κατάφερε χθες να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό αποδεικνύοντας ότι η αντίδρασή του για τις αθλιότητες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου πριν από 15 ημέρες, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα πυροτέχνημα αξιοπρέπειας η οποία χάθηκε πριν αλέκτωρ λαλήσει.

5978b78c1dc52499788b4683

Το τι συνέβη μπορείτε να το φανταστείτε αν σκεφτείτε ποια ήταν η είδηση που έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου. Δεν εννοούμε την έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά το περιβόητο επίδομα σφραγίδας που δήθεν θα θέσπιζε το Δημόσιο για τους υπαλλήλους του. Η συγκεκριμένη είδηση όπως πιθανώς γνωρίζετε, δημοσιεύθηκε από το σάιτ tovatraxi.com το οποίο ειδικεύεται στην κατασκευή χιουμοριστικών «ρεπορτάζ». 

Επειδή η προπαγάνδα δεν έχει όρια, ο «Βηματοδότης» αποφάσισε να μετατρέψει το δημοσίευμα σε «αποκάλυψη». Έτσι διάφορα media απ’ όσα έχουν υιοθετήσει και αναπαράγει διάφορες αθλιότητες όπως για παράδειγμα ότι ο Νίκος Φίλης θα απαγόρευε στους γονείς να αποκαλούν τα παιδιά τους «πριγκίπισσες» και «βασιλόπουλα», αποφάσισαν πως ήταν μια ακόμη καλή ευκαιρία να ασκήσουν αντιπολίτευση.

Το «ρεπορτάζ» κατέκλυσε πολύ σύντομα το διαδίκτυο, σχεδόν αμέσως όμως έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται περί πραγματικού γεγονότος. Αργότερα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενώ σήμερα ο ίδιος ο «Βηματοδότης» παραδέχθηκε το «λάθος» του. Για τον ΣΚΑΪ πάλι, αυτά είναι μικρά γράμματα, σχεδόν ασήμαντα.

Το κανάλι του Φαλήρου λοιπόν, παρότι η διάψευση του «ρεπορτάζ» του Βηματοδότη ήταν γνωστή από νωρίς, επέλεξε να προβάλει την είδηση. Αφ’ ενός με το επιχείρημα ότι αφού έκανε τον γύρο του διαδικτύου πρέπει να το πούμε στον κόσμο και αφ’ ετέρου με τον εμπνευσμένο ισχυρισμό πως θα μπορούσε να είναι αλήθεια γιατί αυτά συνέβαιναν κάποτε στο ελληνικό Δημόσιο. Φαντάζεστε όμως, ότι ο ΣΚΑΪ θα έμενε εδώ; Όχι βέβαια!

Με τον Άρη Πορτοσάλτε να κόβει και τον Νίκο Φιλιππίδη να ράβει (και το κοντρόλ να σιγοντάρει διακριτικά βάζοντας τίτλο «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ») ο ΣΚΑΪ επιδόθηκε για μια ακόμη φορά σε μια απείρου κάλους προπαγάνδα που θα τη ζήλευε ακόμη κι ο πατέρας της, ο Γιόζεφ Γκέμπελς.

Οι δημοσιογράφοι του σταθμού έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τη διάψευση της είδησης, με τον Πορτοσάλτε να αναρωτιέται σκωπτικά αν είναι όντως κατασκευασμένη και αν πιάστηκαν στα πράσα και αναγκάζονται να αποσύρουν τη διάταξη για το επίδομα, τον δε Φιλιππίδη να υποστηρίζει πως καλό θα είναι να δούμε με τα μάτια μας την εισηγητική έκθεση που δήθεν προέβλεπε το επίδομα, γιατί όπως είπε, ο αρθρογράφος των Βήματος ισχυριζόταν πως την είχε στη διάθεσή του.

Για να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι ενώ ήταν τοις πάσι γνωστό πως την είδηση έγραψε πρώτο το χιουμοριστικό σάιτ tovatraxi.com, οι «έγκριτοι» ρεπόρτερ και σχολιαστές του καναλιού έκαναν πως δεν το γνωρίζουν και επικαλούμενοι τον «Βηματοδότη» προσέδιδαν δήθεν κύρος στο «ρεπορτάζ». Βασιλικότεροι του βασιλέως εκεί στο Φάληρο. Το δράμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η ίδια η ΝΔ την οποία στηρίζει ο ΣΚΑΪ δεν πρόλαβε να πέσει θύμα της «αποκάλυψης». Ο ΣΚΑΪ αντιθέτως δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό της. 

Και εις ανώτερα…  

Διαβάστε σχετικά: Πέντε λόγοι για τους οποίους η συγγνώμη του ΒΗΜΑτοδότη είναι χειρότερη από το λάθος

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

Λιάγκας 1

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

«Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν πατέρα δύο παιδιών ότι είναι η Αλίκη στο Ναυτικό, επειδή…

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Χριστοφιλοπούλου 1

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Η Χριστοφιλοπούλου αφού πρώτα «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη, τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για τον…

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

240423112228 mpeos konstantopoulou

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των χρηστών του Twitter σχετικά με την... καταγγελία του Αχιλλέα Μπέου…