Newsroom

Newsroom

Σήµερα απαντά η τρόικα για τις επιχειρησιακές συµβάσεις

Σήµερα αναµένεται η απάντηση της τρόικας στο σχέδιο της υπουργού Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συµβάσεων…

katseli

Σήµερα αναµένεται η απάντηση της τρόικας στο σχέδιο της υπουργού Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συµβάσεων έναντι των κλαδικών σε ζηµιογόνες επιχειρήσεις. Tο σχετικό νοµοσχέδιο θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου.

Σύµφωνα µε πληροφορίες στο σχέδιο Κατσέλη διατηρείται η δυνατότητα του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει τις συλλογικές συµβάσεις που υπογράφουν φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν το 51% κάθε κλάδου σε µη µέλη των οργανώσεων. Ο βασικός µισθός ασφαλείας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας ,που σήµερα κινείται στα 740 ευρώ, θα εξακολουθεί να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι συμφωνίες σε επιχειρησιακό επίπεδο θα υπερισχύουν των συµφωνιών σε κλαδικό ή επαγγελµατικό επίπεδο χωρίς κανέναν αδικαιολόγητο περιορισµό. Επίσης, προβλέπεται ειδική ρήτρα για την αποφυγή οµαδικών απολύσεων .

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα αλλαγές στη µερική απασχόληση και στην εκ περιτροπής εργασία, καθώς και στη διαδικασία προσφυγής στη διαιτησία.

Τέλος, όσον αφορά στις συμβάσεις ειδικών συνθηκών, η ισχύς τους θα εκτείνεται έως 2 χρόνια.

Πηγή: το Βήμα

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…