Newsroom

Newsroom

Σίσσυ Χρηστίδου: «Ο ομοφοβικός το 2023 δεν τα λέει χύμα, αλλά μέσα από αστεία και υπονοούμενα» (video)

Με αφορμή το σχόλιο του Γιώργου Αυτιά για τον Στέφανο Κασσελάκη

Καταγραφή 67

Για την ομοφοβία και τον τρόπο που εκφράζεται στις μέρες μας μίλησε η Σίσσυ Χρηστίδου στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και πάλι», λέγοντας κάτι που ουσιαστικά είναι η πραγματικότητα την εποχή που ζούμε.

Αφορμή για την τοποθέτηση της ήταν η κόντρα του Στέφανου Κασσελάκη με τον Γιώργο Αυτιά, όταν ο πρώτος κατήγγειλε ομοφοβική επίθεση από τον δημοσιογράφο. Πιο συγκεκριμένα η παρουσιάστρια τόνισε ότι πλέον στις μέρες μας ο ομοφοβικός δεν θα τα πει χύμα, αλλά θα πετάξει αστεία και υπονοούμενα .

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Δεν αναφέρομαι στον κ. Αυτιά για να μην παρεξηγηθώ. Το σχόλιο που θα κάνω είναι γενικότερο. Ομοφοβικό δεν είναι μόνο το σχόλιο που γίνεται από τον κ. Μπέο. Ομοφοβικό σχόλιο μπορεί να είναι και το χιούμορ, μπορεί να είναι και το υπονοούμενο και στην πραγματικότητα το 2023 έτσι ασκείται το bullying και επαναλαμβάνω δεν αναφέρομαι στον κ. Αυτιά.

Εγώ δέχομαι ότι εκείνη την ώρα δεν εννοούσε κάτι. Για το τι μέλλει γενέσθαι έγινε όλο το θέμα και ότι εκείνη την ώρα βρέθηκαν αυτές οι λέξεις στο στόμα του. Δεν έχω λόγο να θεωρήσω ότι εννοούσε κάτι άλλο και το αναιρεί, αλλά σε αυτό θέλει μία προσοχή με την έννοια ότι δεν είναι ο ομοφοβικός το 2023 έτσι, ότι βγαίνει και τα λέει χύμα. Τα λέει πιο ύπουλα, τα λέει μέσα από αστεία, μέσα από πειράγματα. Αυτό είναι το χειρότερο και αυτό έχουν να αντιμετωπίσουν και τα παιδιά».

Αφορμή για τα παραπάνω έγινε μια δήλωση του Γιώργου Αυτία η οποία σχολιάστηκε απ’ τον Στέφανο Κασσελάκη

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Στη Θήβα υπάρχει ένα στρατόπεδο για νεοσύλλεκτους. Στο στρατόπεδο υπάρχει ένα γυμναστήριο. Ένας απόδημος επιστρέφει στην πατρίδα του και πηγαίνει να υπηρετήσει τη θητεία του. Ποια είναι η προφανής πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων; “Τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο;”. Όχι, δεν είναι στο μυαλό όλων. Είναι στο μυαλό του κ. Αυτιά», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα», σχολιάζει ο  Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την αναφορά του Γιώργου Αυτιά στην εκπομπή του.

Ολόκληρη η ανάρτησή του

«Στη Θήβα υπάρχει ένα στρατόπεδο για νεοσύλλεκτους.
Στο στρατόπεδο υπάρχει ένα γυμναστήριο.
Ένας απόδημος επιστρέφει στην πατρίδα του και πηγαίνει να υπηρετήσει τη θητεία του.
Ποια είναι η προφανής πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων;
«Τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο;».
Όχι, δεν είναι στο μυαλό όλων. Είναι στο μυαλό του κ. Αυτιά.
Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα.
Ο ΣΚΑΪ έδειξε σωστά εταιρικά αντανακλαστικά στην περίπτωση του κ. Χιώτη και τον καλώ να συνεχίσει, ξεριζώνοντας την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του.
Στο όνομα των νέων ανθρώπων που υφίστανται bullying στο σχολείο, στο στρατό, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο γυμναστήριο.
Κυρίως όμως, στο όνομα όλων εκείνων που υπηρετούν τη θητεία τους και δεν ανέχονται την ιδέα στρατεύσιμων α’ και β’ κατηγορίας.
Ο κ. Αυτιάς ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…