Σιωπή από το υπουργείο Πολιτισμού για την ύπαρξη ενός κρούσματος στο ΕΑΜ

Κρυφό κρατούσαν στο υπουργείο Πολιτισμού, την ύπαρξη ενός κρούσματος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ), 

NewsRoom 22/02/2021 | 23:40

Η υπόθεση Λιγνάδη έχει ταράξει την  ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού  που προς ώρας έχει αφήσει όλες τις υπόλοιπες  που ''καίνε'' το Υπουργείο στην άκρη. Συγκεκριμένα, κρυφό κρατούσαν την ύπαρξη κρούσματος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) και η διαχείριση άρχισε να ξεφεύγει. Η αναπληρώτρια διευθύντρια Άννα Καραπαναγιώτου, προσωπική επιλογή της Λίνας Μενδώνη, καθώς τη μετέφερε από την Τρίπολη στο πρώτο μουσείο της χώρας, δεν ενημέρωσε το προσωπικό. Το μουσείο μπορεί να είναι κλειστό βάσει των κυβερνητικών αποφάσεων για τη δημόσια υγεία, οι υπάλληλοι όμως προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους. Ειδικά μετά το «φιάσκο» του μπλακάουτ το ΕΑΜ είναι σε «επιφυλακή» και οι εργαζόμενοι είναι στα πόστα τους για λόγους ασφαλείας.

Αυτό το κλίμα, που στην ουσία επέβαλε η Λίνα Μενδώνη, δεν ήθελε να διασαλευθεί η αναπληρώτρια διευθύντρια και αποσιώπησε το πρώτο και το επόμενο κρούσμα. Επομένως δεν δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, αφού έμεινε το/τα κρούσμα/τα στο σκοτάδι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο πρώτο μουσείο της χώρας έχει γίνει διασπορά του κορονοϊού, καθώς υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα. Κρατώντας το μυστικό, υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων καθώς δεν γνωρίζουν. Επειδή όμως η επιφυλακή δεν πρέπει να αρθεί, δεν έχει ακουστεί τίποτα, παρόλο που στα τρία κρούσματα η υπηρεσία κλείνει και γίνεται απολύμανση του χώρου και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά.

Στο όνομα της προστασίας της πολιτικής της καριέρας με την υπόθεση Λιγνάδη, η «εξαπατηθείσα» υπουργός εξαπατά τους εργαζόμενους, πρώτα και κύρια, στο μουσείο εκθέτοντάς τους στον κίνδυνο του κορονοϊού· δευτερευόντως εξαπατά την ενημέρωση και την κοινή γνώμη, καθώς για οτιδήποτε συμβαίνει στον χώρο της ρίχνει πέπλο μυστικοπάθειας προκειμένου να περάσει αβρόχοις ποσί (!) την μπόρα Λιγνάδη. Το ένα λάθος φέρνει το άλλο όμως κι όλα μαζί μια χιονοστιβάδα που δεν μπορεί να διαχειριστεί η υπουργός Λίνα Μενδώνη και η εξ απορρήτων της επί της επικοινωνία Άννα Παναγιωταρέα.

Όλα δεν είναι επικοινωνία, η δημόσια υγεία και οι εργαζόμενοι αξίζουν και δεν πρέπει να «χαραμίζονται» σε επικοινωνιακά τρικ.

Πηγή: Documentonews