Newsroom

Newsroom

Σημίτης: Δεν έχει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές, πάμε σε εκλογές το Φεβρουάριο

«Μη ρεαλιστική» χαρακτήρισε την προοπτική να βρει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για την προεδρική εκλογή ο πρώην…

simitis

«Μη ρεαλιστική» χαρακτήρισε την προοπτική να βρει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για την προεδρική εκλογή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε ομιλία του σε εκδήλωση του London School of Economics στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ο πρώην πρωθυπουργός, δίνοντας τη δική του οπτική για τις τρέχουσες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, εκτίμησε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον Φεβρουάριο.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς να έχει αυτοδυναμία, και έτσι θα επιδιώξει να συνεργαστεί με άλλα μικρά κόμματα».

Πάντως, αν και κάθε άλλο παρά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων, ο κ. Σημίτης έκανε λόγο για σωστή και στην κατεύθυνση της πολιτικής σταθερότητας κίνηση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όταν ρωτήθηκε, εν τω μεταξύ, αν η διακυβέρνησή του ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία σήμερα, αρνήθηκε κατηγορηματικά και «επέστρεψε» την ευθύνη στην πολιτική που είχαν οι διάδοχες κυβερνήσεις να δαπανούν περισσότερο από το 100% του ΑΕΠ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…