Σήμερα η πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων

Το Σάββατο (15/6) το απόγευμα, αναμένεται να τελεστεί η πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων, μετά την ευρείας-κλίμακας πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του ιστορικού καθεδρικού ναού, τον περασμένο Απρίλιο.

800

Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί ακριβώς δύο μήνες μετά τη φωτιά, η οποία προκάλεσε την καταστροφή του μεγαλύτερου τμήματος της ξύλινης οροφής, όπως και την κατάρρευση του καμπαναριού.

Στην τελετή, της οποίας θα ηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Παρισιού, Μισέλ Οπετί, θα παραβρεθούν «για προφανείς λόγους ασφαλείας» μόλις 30 άτομα, καθώς δεν θα είναι ανοικτή για τους πιστούς. Όμως θα αναμεταδοθεί απ’ ευθείας από το καθολικό κανάλι KTO ώστε «οι χριστιανοί να μπορέσουν να συμμετάσχουν σ’ αυτή». Παρόντες θα είναι, εκτός από τον Οπετί και τον εφημέριο της Νοτρ-Νταμ Πατρίκ Σοβέ, μέλη του επισκοπικού συμβουλίου, εθελοντές, εργαζόμενοι στο εργοτάξιο και εργαζόμενοι στην αρχιεπισκοπή του Παρισιού.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15 Απριλίου στον καθεδρικό ναό προκάλεσε ζωηρή συγκίνηση στον κόσμο και εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τη διάσωση και αποκατάσταση αυτού του ιστορικού ναού της γαλλικής πρωτεύουσας. Το μνημείο, το οποίο ανήκει στον κατάλογο της UNESCO με την παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, έχασε το βέλος του, τη στέγη του και ένα μέρος του θόλου του.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…