Newsroom

Newsroom

Σήμερα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και στις πρεσβείες της χώρας σε όλο το κόσμο

5410553

Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί σήμερα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, η οποία κηδεύεται σήμερα. Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σε όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό.

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας από τις 10 το πρωί για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι, όταν και, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…