Σημείο προς σημείο η αποδόμηση του «κατηγορητηρίου» από τον Νίκο Παππά

«Διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου» χαρακτήρισε την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του ο Νίκος Παππάς, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας και αναδεικνύοντας πτυχές που έμειναν εκτός του «κατηγορητηρίου» που συνέταξε η ΝΔ.

pappas 0

Αρχικά, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απολογήθηκε γιατί δεν είχε προβλέψει πως η ΝΔ θα κινούταν εναντίον του αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες που απέφερε μόνο χρηματικά οφέλη και όχι ζημίες για το Δημόσιο. «Είμαι περήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα με αφορμή τη διάτρητη αποσπασματική, προσβλητική για τον κοινό νου διαδικασία» είπε και εκτίμησε πως η πολιτική επιλογή της πλειοψηφίας για σύσταση Προανακριτικής είναι προϊόν αδυσώπητου πολιτικού ανταγωνισμού, συνδέοντας το εν λόγω γεγονός με την τραγική εξέλιξη της πανδημίας και την κατάρρευση της οικονομίας.

Προειδοποίησε δε ότι τίποτα δεν θα περάσει στα ψιλά. «Όλα αυτά θα ελεγχθούν» προανήγγειλε και συμπλήρωσε: «Θα σας το πω ευθαρσώς: Να έχετε το νου σας για το τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνετε». «Θα λογοδοτήσετε για όσα κάνετε αυτή τη στιγμή» τόνισε σε δεύτερο χρόνο, συνιστώντας στους πολιτικούς του αντιπάλους να είναι προσεκτικοί για τις κατηγορίες που εκτοξεύουν αλλά και για το πού βάζουν την υπογραφή τους.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η ΝΔ τον κατηγορεί για μια υπόθεση που απέφερε όφελος για το Δημόσιο και την ίδια στιγμή «το Δημόσιο χάνει λεφτά από απευθείας αναθέσεις της κ. Νικολάου, το σκάνδαλο Πειραιώς, το ξεπούλημα του Ερημίτη, την Ελληνικός Χρυσός, την Palantir, την άνευ όρων παράδοση δεδομένων και μεταδεδομένων στην εταιρία Cisco, τα δεκάδες εκατομμύρια στα ΜΜΕ». «Αν θέλετε να μιλήσετε για δωροληψίες για τις εκατοντάδες επαφές της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο που είχε γίνει οικογενειακή φάμπρικα» πρότεινε και θύμισε τις καταγγελίες του Αριστείδη Αλαφούζου κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για συνεχή αιτήματα χρηματισμού.

Η αποδόμηση του «κατηγορητηρίου»

Μετά από την ενδελεχή ανασκόπηση στην πολυτάραχη διαδικασία απόδοσης τηλεοπτικών αδειών για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά μετά την ίδρυση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Παππάς πέρασε στην ουσία, αποδομώντας τα επιχειρήματα και τους ισχυρισμούς της ΝΔ που οδηγούν στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. «Περιλαμβάνετε όσα σας διευκολύνουν» επισήμανε και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παρακάμπτει τις αντιφάσεις και τον μάρτυρα, κ. Τόμπρα, ο οποίος κατέθεσε μετά από πρόταση του Χρ. Καλογρίτσα και υποστήριξε ότι ήταν ο μόνιμος διαμεσολαβητής ανάμεσα στον εργολάβο και την οικογένεια Χούρι. 

«Τι άλλο αγνοείτε; τις δικαστικές αποφάσεις εις βάρος του Καλογρίτσα» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι υπάρχει απόφαση διεθνούς δικαστηρίου που επικυρώθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη δικαιώνοντας την πλευρά του Λιβανέζου επενδυτή. Συμπέρανε, επίσης, ότι είναι λογικό η ΝΔ να αγνοεί τις εν λόγω αποφάσεις, καθώς δικηγόρος του Χρ. Καλογρίτσα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και συνεργάτης του ο βουλευτής και τέως υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε σχέση με τις δηλώσεις στελεχών της συμπολίτευσης περί πρόθεσης ελέγχου της ροής του χρήματος, ο κ. Παππάς αντέταξε ότι τα χρήματα, που είχαν καταθέσει για τον διαγωνισμό οι υποψήφιοι υπερθεματιστές, ήταν από εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών με την εγγύηση της Τράπεζας της Ελλάδος. «Άρα, να καλέσετε τον κ. Στουρνάρα κι αν υπονοήσει κάτι, πρώτος εγώ θα κινηθώ εναντίον του» ξεκαθάρισε. Ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε ακόμα ότι μετά την απόρριψή του από τον επίμαχο διαγωνισμό, ο Χρ. Καλογρίτσας είχε δηλώσει ότι χάνει 3 εκατ. ευρώ, θίγοντας με αυτόν τον τρόπο άλλη μία αντίφαση του εργολάβου ο οποίος πλέον ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά προήλθαν από την εταιρία CCC.

Περνώντας στις αιτιάσεις της πλειοψηφίας σχετικά με το Documento, ανέγνωσε το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, αποδεικνύοντας αφενός ότι η εφημερίδα είχε ήδη εκδοθεί πριν καν αποδεσμευθούν τα περιβόητα 3 εκατ. ευρώ και αφετέρου πως όταν τελικά το συγκεκριμένο ποσό αποδεσμεύθηκε από το ελληνικό δημόσιο, τότε ο κ. Καλογρίτσας προχώρησε σε μείωση μετοχικού κεφαλαίου βάζοντας στην τσέπη τα λεφτά. Στηλίτευσε δε και την αντίφαση του εργολάβου, ο οποίος αρχικά έλεγε για μεταβίβαση μετοχών στον Κώστα Βαξεβάνη και στη συνέχεια κατέληξε σε μεταβίβαση του ενεργητικού. Αυτό όμως που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η αποκάλυψη ότι ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται πως η υπεργολαβία ήταν εικονική γιατί υπέγραψε χωρίς να ξέρει αγγλικά. «Διέλαθε της προσοχής σας κι αυτό…» σχολίασε με νόημα.

Πηγή: documentonews.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…