"Σημαντική πρόοδο" βλέπει η Κομισιόν αλλά η διαπραγμάτευση συνεχίζεται

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η Δευτέρα 16 Νοεμβρίου είχε τεθεί ως η οριστική προθεσμία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των κόκκινων δανείων και μια σειρά άλλα θέματα προκειμένου να "ξεκλειδώσει" η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης του τρίτου μνημονίου των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δευτέρα αργά το μεσημέρι αυτό που υπάρχει είναι συνέχεια των διαπραγματεύσεων και μια θετική δήλωση της Κομισιόν. 

oikonomikon 0

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η Δευτέρα 16 Νοεμβρίου είχε τεθεί ως η οριστική προθεσμία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των κόκκινων δανείων και μια σειρά άλλα θέματα προκειμένου να “ξεκλειδώσει” η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης του τρίτου μνημονίου των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δευτέρα αργά το μεσημέρι αυτό που υπάρχει είναι συνέχεια των διαπραγματεύσεων και μια θετική δήλωση της Κομισιόν. 

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα ο Τρύφων Αλεξιάδης συναντά τους τεχνοκράτες των δανειστών με θέμα την οριστικοποίηση των ισοδύναμων για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Λίγο αργότερα, μετά τις 4 το απόγευμα, αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας και στα εναπομείναντα ζητήματα όπου υπάρχουν διαφορές.

Υπενθυμίζεται πως οι χθεσινές συνομιλίες ολοκληρώυθηκαν γύρω στις 5 τα ξημερώματα, χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία. Τα “κόκκινα δάνεια” και ο πήχης για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς συνεχίζουν να αποτελούν το νούμερο 1 πρόβλημα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις «βλέπει» η Κομισιόν

Στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, ανέφερε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ οικονομικού επιτελείου και εκπροσώπων των θεσμών.

Υπενθύμισε ότι αύριο, Τρίτη, θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group) για να αποτιμήσει την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

«Αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο τις επόμενες ημέρες», ανέφερε στη συνέχεια η εκπρόσωπος, η οποία πρόσθεσε ότι η πρόοδος αυτή θα επιτρέψει στους θεσμούς να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους και στα κράτη-μέλη να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…