Newsroom

Newsroom

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το ΚΕΘΕΑ

Σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητα των 100 και πλέον μονάδων του σε όλη την Επικράτεια εκπέμπει το ΚΕΘΕΑ. Αιτία; Η…

Σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητα των 100 και πλέον μονάδων του σε όλη την Επικράτεια εκπέμπει το ΚΕΘΕΑ. Αιτία; Η κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής για τα ναρκωτικά, όπου και τέθηκε στο τραπέζι τα θέμα της επιχορήγησης των φορέων θεραπείας.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας των μονάδων του, καθώς δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα κάλυψης των δαπανών στέγασης, διατροφής, θέρμανσης και συντήρησης». Μάλιστα για το τρέχον έτος υφίσταται και επιπλέον μείωση της τάξης του 10% στην επιχορήγησή του, που είχε γραφτεί στον προϋπολογισμό για το 2012 και ήταν 18.500.000 ευρώ.

«Οι τυφλές περικοπές, χωρίς αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των φορέων και των κοινωνικών αναγκών, και η αδιαφορία για το μέλλον των προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης συνθλίβουν τη γραμμή άμυνας της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα ναρκωτικά και τον κοινωνικό αποκλεισμό» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει ότι «η κρίση και η ανεργία φέρνουν περισσότερα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, περισσότερη χρήση, περισσότερη περιθωριοποίηση. H συρρίκνωση των θεραπευτικών υπηρεσιών σημαίνει ότι όσοι σήμερα βρίσκονται ήδη στο περιθώριο και όσοι πλήττονται περισσότερο από την κρίση εγκαταλείπονται στην τύχη τους».