Newsroom

Newsroom

Σήμα κινδύνου από τους πρυτάνεις: Δραματικές οι συνθήκες λειτουργίας των πανεπιστημίων

Δραματικές χαρακτηρίζουν τις συνθήκες λειτουργίας των πανεπιστημίων οι πρυτάνεις, που συνεδρίασαν εκτάκτως στο Λαύριο, κάνοντας λόγο για πλήρη κατάλυση της…

Δραματικές χαρακτηρίζουν τις συνθήκες λειτουργίας των πανεπιστημίων οι πρυτάνεις, που συνεδρίασαν εκτάκτως στο Λαύριο, κάνοντας λόγο για πλήρη κατάλυση της διοικητικής και οικονομικής τους αυτοτέλειας, σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος».

Οι πρυτανικές Αρχές στο ομόφωνο ψήφισμα τους τονίζουν ότι «διοικούν πλέον τα πανεπιστήμια υπό τη δαμόκλειο σπάθη της παράβασης καθήκοντος και την προσεπίκληση του εισαγγελέα κατ’ εντολή των Αρχών. Τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούνται οι εκλογικές διαδικασίες αναδεικνύουν τα προβλήματα του ν.4009/11-4076/12 και επιβάλλουν την κατάδειξή τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Η αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα διατάξεων των ν.4009/11 και 4076/12 υποβάλλεται μετά από αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των πανεπιστημίων και συνοδεύεται με αίτηση ακύρωσης αναφορικά με τις εκλογικές διαδικασίες της ταξινομικής, επιστολικής/ηλεκτρονικής ψήφου και άλλων που στερούνται φερεγγυότητας ως προς την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος. Με αυτά τα δεδομένα, με Συμβούλια εκλεγμένα ή διορισμένα, τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή τους» και ζητούν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

Καλούν επίσης σε ενότητα και κοινή δράση όλες τις πανεπιστημιακές δυνάμεις, ώστε να αντεπεξέλθουν στην κρίση που τα απορυθμίζει και τα οδηγεί στην ουσιαστική διάλυσή τους ενώ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που, όπως τονίζουν, «δοκιμάζεται από την οικονομική και θεσμική εξόντωση και βρίσκεται υπό συνεχείς ενέργειες της πολιτείας για τη διερεύνηση της διαχείρισής του».

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…